Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρώτη Ανακοίνωση της Προσωρινής Γραμματείας για έναν συμμαχικό πατριωτικό σχηματισμό


               

Το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σε δημόσια εκδήλωση στο Θησείο συνάντηση πολιτών με σκοπό τη δημιουργία ενός πανελλαδικού συμμαχικού σχήματος, ανοιχτού εξ ορισμού σε όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα, που συμφωνούν σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης .

Η συνάντηση απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τη συγκρότηση ενός τέτοιου συμμαχικού φορέα, εφόσον, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τον εκφοβισμό που διαχέουν οι κυβερνώντες, συγκέντρωσε περισσότερους από 250 παρόντες, πολλοί από τους οποίους πήραν το λόγο, ενώ άλλοι 3.000 πολίτες την παρακολούθησαν  σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη κομματικών σχηματισμών (ΑΚΕΠ, ΔΗΚΚΙ, ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ, ΕΚΑΔ) πολιτικές προσωπικότητες όπως ο  τ. υπουργός,  Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ενεργοί πολίτες.

Η συνάντηση του Θησείου κατέληξε σε τρεις άξονες πολιτικής στόχευσης, ως αφετηρία για να συγκροτηθεί το Συμμαχικό σχήμα του Δημοκρατικού Πατριωτισμού :

  1. Την ανατροπή του καθεστώτος μνημονιακής κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, το οποίο πλέον σήμερα απειλεί ανοικτά ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής μας επικράτειας.

  2. Την αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της κρατικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, αποτινάσσοντας το καθεστώς ασφυκτικής υποτέλειας που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις δύο κρατικές υποστάσεις της πατρίδας μας, Ελλάδα και Κύπρο.

  3. Την αποκατάσταση με κάθε δυνατό τρόπο της δημοκρατικής και κοινωνικής ομαλότητας, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν, οι οποίες ουσιαστικά καταλύθηκαν από τον σφετερισμό, προς όφελος, πρωτίστως, των ξένων δανειστών και των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων.

Με πρωτοβουλία του δικηγόρου Δημήτρη Σπάθα, καταρτίστηκε, επί τόπου,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατάλογος πολιτικών φίλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν σε μία προσωρινή Γραμματεία που θα έχει  συντονιστικό ρόλο  στις διεργασίες της δημιουργίας αυτής της πολιτικής συμμαχίας. Στην «Συμμαχία» έχει δικαίωμα να ενταχθεί  οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να συνεισφέρει με τις δυνάμεις του,  ανεξάρτητα αν παρευρισκόταν στην εκδήλωση ή όχι.

Η Προσωρινή Γραμματεία,  στην πρώτη της ανοικτή συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, καλεί τους πολίτες σε όλη τη χώρα που συμφωνούν με τους άξονες που τέθηκαν στη συνάντηση του Θησείου, ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών τους, να συμμετέχουν και να  διοργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις δημιουργώντας συντονιστικές επιτροπές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θέτοντας έτσι τις βάσεις, μέσω των πρωτοβουλιών και της ενεργού συμμετοχής τους, για τη συγκρότηση Φορέα «Συμμαχία Δημοκρατικού Πατριωτισμού»,  πανελλαδικά.

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020
Η Προσωρινή Γραμματεία
 της Συμμαχίας
Επικοινωνία με την προσωρινή  Γραμματεία: symmaxia2020@gmail.com

ΕΔΩ το VIDEO της συνάντησης του Θησείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου