Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ (στον Δήμο Δελφών)

Άμφισσα - Πλατεία Ησαΐα 

                                                                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 09.11.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Λ. Αναγνωστόπουλου

Όταν ο λαϊκισμός συναντά τη συκοφαντία

Σε απάντηση των όσων αναφέρει ο κ. Λ. Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, οφείλουμε να παραθέσουμε δημοσίως, για μία ακόμα φορά, τα πραγματικά γεγονότα που σχετίζονται με το θέμα της πανδημίας και τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος έως σήμερα την έχει διαχειριστεί. Ταυτόχρονα όμως κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένες αναφορές τού υπογράφοντα την ανακοίνωση, οι οποίες ξεπερνούν κάθε όριο, ακροβατώντας στη γραμμή της συκοφαντίας!

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην Α’ φάση της πανδημίας, λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μάλιστα, έκανε αναλυτικό οικονομικό απολογισμό, με πλήρη διαφάνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τις πρόσθετες πιστώσεις που απέστειλε η κυβέρνηση όσο και για το πραγματικό κόστος της διαχείρισης από το Δήμο Δελφών. Τούτο, διαφαίνεται πως το αγνοεί ο κ. Αναγνωστόπουλος και οι σύμβουλοί του, οι λίγοι αξίζει να παρατηρήσουμε στο σημείο αυτό που πλέον παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου του Δήμου!

Το ίδιο πράττουμε και τώρα, έχοντας ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ενώ ήδη έχουμε προετοιμαστεί από το καλοκαίρι για τη Β’ φάση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως υπάρχουν προστατευτικά στις υπηρεσίες του Δήμου που υποδέχονται κοινό, υπάρχει επάρκεια υγειονομικού υλικού, μέσα ατομικής προστασίας και ενεργές συμβάσεις απολυμάνσεων, γεγονός που αποδεικνύεται από την άμεση παρέμβαση όχι μόνο σε κτίρια του Δήμου και τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε πολλές κρατικές υπηρεσίες. Το σύνολο των αποφάσεων που λαμβάνονται και των ενεργειών που ακολούθως γίνονται είναι πάντα σε συνεργασία με τους επίσημους υγειονομικούς φορείς (Νοσοκομείο-Δ/νση υγιεινής της Περιφέρειας-ΕΟΔΥ), στον έγκαιρο χρόνο, όπως έγινε για παράδειγμα με την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, πριν το lockdown. Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε επίσης πως τα Δημοτικά Συμβούλια πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, όμως αξίζει να το παραθέσουμε κι αυτό και το γιατί θα γίνει κατανοητό στη συνέχεια.

Σχετικά με τη διακοπή παροχών εν μέσω lockdown, να ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη παράνομη παροχή που υδροδοτούσε επαγγελματικό ακίνητο, παράλληλα με την νόμιμη, την οποία νόμιμη φυσικά και διατηρήσαμε!

Είναι απορίας άξιο πώς τόσους μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, ακόμα και σήμερα, ο κ. Αναγνωστόπουλος προσποιείται πως αγνοεί, ή ακόμα χειρότερα για τον ίδιο πραγματικά αγνοεί, τις αρμοδιότητες των φορέων που τη διαχειρίζονται. Το αίτημα της «αρμόδιας» δημοτικής του συμβούλου για επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Δελφών σχετικά με τα καθημερινά κρούσματα στην περιοχή μας, τη στιγμή που ο μόνος υπεύθυνος φορέας προς τούτο για τη χώρα είναι ο ΕΟΔΥ και μόνο αυτός, αποτέλεσε δείγμα της «σοβαρότητας» με την οποία η εν λόγω παράταξη προσεγγίζει το ζήτημα, όμως προς έκπληξή μας αναγνώσαμε στην πρόσφατη ανακοίνωσή της και κάτι άκρως σημαντικό το οποίο θέτουμε προς γνώση των πολιτών και ας εξάγουν εκείνοι τα συμπεράσματά τους.

«Φτάσαμε στο σημείο να πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου παρουσία επιβεβαιωμένου κρούσματος»! Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση, και ένα από τα δύο παρακάτω τινά μπορεί να σημαίνει, και μόνον.

  • Πρώτον, ότι ο συμμετέχων στο Δημοτικό Συμβούλιο –αναφέρεται στο Διοικητή του Νοσοκομείου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα – γνώριζε ότι ήταν θετικός στον covid-19 και το απέκρυψε, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παρισταμένων. Γνωρίζει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα, αν έχει συμβεί;

  • Και δεύτερον, αν δεν είναι αληθής ο παραπάνω ισχυρισμός (πώς μπορεί να είναι;), τότε ο νους που συνέταξε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την έθεσε δημοσία θέα προς ανάγνωση είναι ένας κοινός συκοφάντης, με ότι αυτό συνεπάγεται ηθικά αλλά και νομικά.

Αλήθεια, τι από τα δύο παραπάνω ισχύει κ. Αναγνωστόπουλε;

Τέλος, και όσον αφορά στις προτάσεις που τώρα θυμηθήκατε, γιατί δεν τις υποβάλατε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για το Νοσοκομείο; Θα ήταν απορίας άξιο, πώς αναρτάται από Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης ένα δελτίο τύπου με τέτοιες καταφανώς τουλάχιστον άστοχες αναφορές. Και λέμε θα ήταν, γιατί δεν είναι… Και δεν είναι καθώς ο κ. Αναγνωστόπουλος, ως νέος στη θέση του αρχηγού της δημοτικής του ομάδας, από την πρώτη στιγμή απέδειξε και δυστυχώς συνεχίζει να αποδεικνύει πως ο δρόμος που έχει αποφασίσει να βαδίσει είναι αυτός του λαϊκισμού, έχοντας ιεραρχήσει ως μείζον το πως θα πλήξει τη Δημοτική Αρχή, με κάθε μέσο, και όχι το πως θα φανεί χρήσιμος για τον τόπο μέσα από την καλώς εννοούμενη πολιτική αντιπαράθεση. Το παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών, αλλά και των στελεχών της παράταξής του.


Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής

Δήμαρχος Δελφών

3 σχόλια:

  1. ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα τις δηλωσεις αναγνωστοπουλου ως εκ θαυματος ανακοινωθηκαν εργα απο το δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εργα σχεδιαζονται, μελετωνται, δρομολογουνται και ανακοινωνονται!δεν βγαινουν ως εκ θαυματος!

      Διαγραφή