Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η ''ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ'' ΕΚΘΕΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΟΣΧΟΥ

''Η Ελλάδα του 19ου αιώνα''

Η περιπλάνηση  τμημάτων (έστω) της Συλλογής του Αμφισσέα Αντωνίου Μόσχου, συνεχίζεται. Και αυτή την φορά, περί τα 100 (εκατό) κειμήλια του 19ου αιώνος, ευρήκαν στέγη για 15 ημέρες, στην φιλόξενη ''Αλλοτροπία'' στην Αντίκυρα Βοιωτίας.
Ο καλός συνδημότης μας στον Δήμο Δελφών, ο Αντώνης Μόσχος, αδυνατώντας να στεγάσει ο ίδιος σε μόνιμο εκθετήριο χώρο στην γενέτειρά του την Άμφισσα,
την πολύ μεγάλη Συλλογή του με αντικείμενα και κειμήλια της χρονικής περιόδου από την σύσταση του νεο-ελληνικού Κράτους έως και μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αρκείται (τρόπος του λέγειν) στο να εκθέτει τμηματικά την Συλλογή του όπου του ζητηθεί. Εντός και εκτός Νομού Φωκίδος.
Έτσι και τώρα. Σε πείσμα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών, η οποία επί σειρα ετών, αρνείται να ασχοληθεί με την εξασφάλιση μόνιμης στέγης στην Συλλογή του, ο καλός Συλλέκτης παραχωρεί ένα μικρό τμήμα από αυτήν, στην Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών  ''Αλλοτροπία'' της Αντίκυρας, το οποίο και θα εκτεθεί σε αίθουσα της Ακαδημίας.
 
Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25-3-2016 και ώρα 18:30' και η διάρκειά της θα είναι έως και την Κυριακή 10-4-2016.


2 σχόλια:

  1. Είναι σεβαστή η προσπάθεια του κ. Μόσχου. Αλλά γιατί πρέπει να γνει μόνιμη έκθεση της συλλογής του σε ειδικό δημοτικό μουσείο στην Άμφισσα ή αλλού στη Φωκίδα; Αν γίνει ένα τέτοιο μουσείο τι επισκεψιμοτητα θα έχει; Μήπως πρέπει αντί για αυτό να δημιουργηθεί ένας φορέας που θα κανονίζει εποχιακές εκθέσεις τμημάτων της συλλογής στη Φωκίδα ή και σε άλλα μέρη της Ελλάδας κατ αρχήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή