Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Cine Itea : ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΑΠΑΛΑΧΙΩΝ ΟΡΕΩΝ


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 25/3 στις 9μμ
και Σάββατο 26/3 στις 8μμ
η ταινία "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΑΜΑ"
Πρωταγωνιστές οι δύο θρύλοι του αμερικάνικου σινεμά:ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ και ΝΙΚ ΝΟΛΤΕ
Ένα απολαυστικό δίδυμο. Εξαιρετικοί, αστείοι και συγκινητικοί σε δυο ρόλους που τους ταιριάζουν γάντι: 
ο ατσαλάκωτος, αθλητικός Ρέντφορντ και ο υπέρβαρος, έξω καρδιά Νόλτε. Μαζί τους σε μικρότερους ρόλους οι βραβευμένες με ΟΣΚΑΡ Έμμα Τόμσον και Μαίρη Στίνμπεργκεν.
Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας και του αντίστοιχου βιβλίου είναι "A Walk in The Woods".
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=atVpta-pJH8
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Βασίζεται στην πραγματική ιστορία του επιτυχημένου ταξιδιωτικού συγγραφέα Μ. Μπράϊσον που υποδύεται ο Ρέντφορντ, ο οποίος με άφθονο χιούμορ περιγράφει την περιπέτειά του. Ο Μπράισον αποφασίζει να περπατήσει το πιο διάσημο, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, πεζοπορικό μονοπάτι της Αμερικής: το μονοπάτι των Απαλαχίων που ξεκινάει από την Τζόρτζια του Νότου, διατρέχει 12 πολιτείες και μετά από 3.500 χιλ. καταλήγει στο Μέιν, στα αμερικανοκαναδικά σύνορα. Μια διαδρομή που για να την ολοκληρώσει κάποιος, με ρυθμό 12 μιλίων τη μέρα, θα χρειαστεί 6 μήνες. Ο μόνος που δέχεται να πάει μαζί του σε αυτήν τη περιπέτεια είναι ο φίλος του Κατζ (Νόλτε) σε άθλια φυσική κατάσταση αλλά έξω καρδιά.
Η ταινία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε στην οθόνη δύο χολιγουντιανούς θρύλους να μιλούν με έντονα χιουμοριστική προσέγγιση για τη περιπέτεια που λέγεται ζωή. Ένα απολαυστικό ερμηνευτικό τετ-α-τετ σε ένα εξαίσιο φυσικό περιβάλλον που επιβεβαιώνει ότι ο Ρέντφορντ παραμένει ένας αγέραστος ήρωας του αμερικάνικου σινεμά.
Εξαιρετική φωτογραφία σε κάποια από τα πιο παρθένα μέρη της Αμερικάνικης φύσης και υπέροχη μουσική που δένει αρμονικά με την ταινία.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΚΟΜΑ
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πριν από δέκα χρόνια είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε να βάλει μπροστά, ως παραγωγός και πρωταγωνιστής, την κινηματογραφική διασκευή του ταξιδιωτικού χρονικού του Μπιλ Μπράισον «A walk in the woods: Rediscovering America on the Appalachian trail». Ήθελε μάλιστα τον Πολ Νιούμαν ως συμπρωταγωνιστή, εκείνος όμως σύντομα αποσύρθηκε από την υποκριτική και το 2008 πέθανε. Τελικά τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2014 με τον Νικ Νόλτε συμπρωταγωνιστή.
Εκτός όμως από το ταλέντο του ο Ρέντφορντ είναι γνωστός για τις κοινωνικές ανησυχίες που έχει και για τις πρωτοβουλίες που παίρνει. Ίδρυσε το 1981 το Ινστιτούτο Sundance και πραγματοποίησε το όραμά του: ένα Φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Κατάφερε να πετύχει το στόχο του και το Φεστιβάλ Σάντανς είναι πια διεθνώς αναγνωρισμένο ως το πιο σημαντικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου.
Μετατρέποντας το Σάντανς σε φεστιβαλικό πρωταγωνιστή, έχοντας βάλει την ερμηνευτική του υπογραφή σε μεγάλες επιτυχίες και φροντίζοντας να μην παραιτηθεί από τη σκηνοθεσία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ βρίσκεται εδώ και έξι δεκαετίες στο παγκόσμιο κινηματογραφικό προσκήνιο.
Μετά από όλα αυτά, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κάποιος ότι το μοναδικό Όσκαρ που κέρδισε-πέρα από το τιμητικό του 2002-είναι αυτό της σκηνοθεσίας!!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου