Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΛΙΒΑΔΕΙΑ : ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ


ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Λιβαδειά, 15/3/2016 

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΨΑΛΗ
 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και ο Σύλλογος "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνουν μια σειρά δράσεων αφιερωμένων στην ποίηση.
·        Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 8 μμ. στο Θολωτό της Κρύας θα γίνει παρουσίαση του ποιητή Διονύση Καψάλη από τον  ποιητή Γιώργο Κοροπούλη και τον εκδότη Σταύρο Πετσόπουλο. Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση του τιμώμενου ποιητή αλλά και άλλων δημιουργών.
·        Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016  ο ποιητής ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ  θα συζητήσει  με μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.
·        Θα κυκλοφορήσουν σελιδοδείκτες αφιερωμένοι  στην ποίηση του Διονύση Καψάλη.

Λίγα λόγια για τον ποιητή
Ο Διονύσης Καψάλης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε κλασική και αγγλική φιλολογία στις Η.Π.Α. και νεοελληνική φιλολογία στο Λονδίνο, όπου επίσης δίδαξε για δύο χρόνια.
Έχει δημοσιεύσει δεκαεννέα ποιητικά βιβλία, έξι τόμους με δοκίμια και ποιητικές μεταφράσεις (σονέτα του Σαίξπηρ, ποιήματα της Έμιλυ Ντίκινσον, χαϊκού του Ίσσα και του Μπασό κ.ά.).
Έχει μεταφράσει τις Ευτυχισμένες μέρες του Σαμουήλ Μπέκετ και τα έργα του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Βασιλιάς Ληρ, Οθέλλος, Περικλής, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Άμλετ.
Έχει συνεργαστεί στενά με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων και τους στίχους για το έργο Θρήνοι γυναικών/ Ηρωίδες του Σοφοκλή και Rue Lepsius(μια μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη). Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί και από άλλους Έλληνες συνθέτες και συγκροτήματα (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χριστιανάκης, Διάφανα κρίνα κ.ά.
Εργάζεται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, όπoυ, από τον Νοέμβριο του 1999, κατέχει τη θέση του Διευθυντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου