Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & BLOGGERS ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


 
Πρεσβευτές

   Όπως αναλυτικά περιγράφει το παρακάτω παρατιθέμενο Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήριο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Αναπτύξεως του Δήμου μας, την περιοχή μας επεσκέφθησαν 8 (οκτώ) Αυστριακοί δημοσιογράφοι, καθώς και 3 (τρείς) συνεργάτες-bloggers, τριών με μεγάλη επισκεψιμότητα ιστοτόπων.
Πρόκειται για το γνωστό ''MTV'' (UK) με θέματα μουσικής, μόδας και Celebrity's, το νεανικό και με ενδιαφέροντα γυναικείας και νεανικής μόδας ''Pink et Cetera'' (FR), καθώς και το ασχολούμενο με την εφηβική και νεανική μόδα ''Lylloute'' (FR), όλα πασίγνωστα στην Ευρώπη και με πολλή μεγάλη επισκεψιμότητα.
   Παρ' ότι τόσον οι δημοσιογράφοι όσον και οι συνεργάτες των ιστοτόπων εσυνοδεύθησαν κατά την διάρκεια της παραμονής των στον τόπο μας, θεωρούμε ότι μια περαιτέρω επαφή-γνωριμία τους, με ανθρώπους ασχολούμενους με την τοπική ειδησεογραφία και το διαδίκτυο, θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο τον σκοπό του ταξειδίου των : Την πιό σωστή και πλουραλιστική ενημέρωσή των, προκειμένου να μετατραπούν σε ένθερμους υποστηρικτές και πρεσβευτές της πατρίδος μας, μέσω των ΜΜΕ όπου εργάζονται. 
Αλλά ακόμη και αυτό το οποίον έγινε, είναι πολύ καλό.

    
  Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η παρουσία αυτών των ανθρώπων στον τόπο μας, να βοηθήσει. Και στην ανάπτυξη του Τουρισμού, καθώς και στην διεθνοποίηση των τοπικών μας προϊόντων.


******************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       Δελφοί 18/11/2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το διάστημα 02-06/3/2016 πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης οκτώ αυστριακών δημοσιογράφων και της Διευθύντριας του Γραφείο ΕΟΤ στην Αυστρία στο Δήμο Δελφών. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορούσε περιήγηση στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Γαλαξιδίου, Παρνασσού και Δεσφίνας. 
  Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως διάσχιση του Αρχαίου Μονοπατιού από Χρισσό προς Κίρρα σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιτέας Κίρρας, επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Δελφών, Ξενάγηση στη Χάρμαινα, επίσκεψη σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων και παραγώγων ελαιολάδου, συναντήσεις με τον Δήμαρχο Δελφών και την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Δελφών, την Ένωση Ξενοδόχων Δελφών κ.α.
   Στη συνέχεια, τo διάστημα 11-14/3/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τριών bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο & την Γαλλία αποκλειστικά στο Δήμο Δελφών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και την Marketing Greece.
Πρόκειται για συνεργάτες κορυφαίων ΜΜΕ και ιστότοπων όπως το MTV UK, το ιστολόγιο Pinketcetera και Lylloute. Το πρόγραμμα αφορούσε περιήγηση στις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Γαλαξιδίου και Παρνασσού.
Σκοπός των επισκέψεων είναι η ανάδειξη των περιοχών με σχετικό υλικό (κείμενο και φωτογραφίες) μέσα από τα ιστολόγια των συγκεκριμένων επισκεπτών, οι οποίοι απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό νεανικού κοινού στις χώρες προέλευσής τους.
   Σε όλο το διάστημα της διαμονής είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν φωτογραφικά, τα αποκριάτικα έθιμα (Στοιχειό Χάρμαινας, Καρναβάλι Ιτέας & Κούλουμα, Αλευρωμουτζούρωμα Γαλαξιδίου), τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, την τοπική γαστρονομία, την τοπική αρχιτεκτονική, τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αλλά και τα καταστήματα της περιοχής που απευθύνονται στο νεανικό κοινό.
   Αναμένονται και θα δημοσιευτούν τα κείμενα προβολής και δημοσιότητας των φιλοξενούμενων αποστολών για την περιοχή μας, όπως αυτά θα κυκλοφορήσουν στα ΜΜΕ της χώρας προέλευσής τους.
   Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διεξαγωγή του προγράμματος με την παρουσία τους, και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη και το προσωπικό της ΕΦΑ ΦΩΚΙΔΟΣ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
       ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου