Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (μαθήματα)

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
                            
Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας από την κ. Μαρία Ευθυμίου
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο
Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας
Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δ. Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος"
  • 4, 5, 6 Μαρτίου
  • 18, 19, 20 Μαρτίου
  • 8, 9, 10 Απριλίου
  • 15, 16, 17 Απριλίου
  • 22, 23, 24 Απριλίου
Παρασκευή και Σάββατο: 5.30' - 9.00' μμ.
Κυριακή: 9.30' πμ. - 13.00'μμ.
Στα μαθήματα αυτά εντοπίζονται οι μεγάλες τομές της ανθρώπινης ιστορίας: η περίοδος καρποσυλλογής και κυνηγίου , η Γεωργική Επανάσταση, η Βιομηχανική Επανάσταση. Αναλύεται η πορεία των μεγάλων ενεργών θρησκειών της γης -και των οπαδών τους. Αναδεικνύονται τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης (: Εγγύς και Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Κεντρική Ασία και Άπω Ανατολή, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ευρώπη, Αμερική) δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους που διεμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους.
Καθώς ο Έλληνας ακροατής γνωρίζει την ιστορία του από την σχολική και την όλη του εκπαίδευση, η Ελληνική Ιστορία δεν αντιμετωπίζεται συντεταγμένα, ούτως ώστε να δοθεί χώρος στην προσέγγιση της ιστορίας των ευρύτερων περιοχών της γης -που αποτελεί και τον στόχο του εν λόγω Κύκλου.
Τα μαθήματα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.
Όροι συμμετοχής: Η καταβολή της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο των 10 €, και της εγγραφής στα μαθήματα των 20 €, για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής online (στο site της Βιβλιοθήκης).
Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη, στο site http://www.liblivadia.gr και στο 22610.89970.



 -----------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου