Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΙΤΕΑ : Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 - 3 - 2016

Τιμώντας την ιστορική ημέρα

Όπως συνηθίζεται από υπάρξεως της πόλεώς μας, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ετιμήθη και εφέτος με την αρμό- ζουσα μεγαλοπρέπεια, τόσον με την δοξολογία στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως και τις καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώον, όσο και με την παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας στην παραλιακή λεωφόρο.
  Παρ' ότι η από βραδίς και συνεχιζόμενη έως και τις πρωϊνές ώρες βροχόπτωση, εδημιούργησε πρόβλημα με το εάν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση της παρελάσεως, εν τούτοις, ελάχιστα λεπτά προ της προγραμματισμένης ενάρξεώς της, η βροχή εσταμάτησε και η παρέλαση επραγματοποιήθη απρόσκοπτα.

   Γονείς, φίλοι και κάτοικοι, είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά όλων των σχολείων της Ιτέας, να παρελαύνουν υπό τους ήχους των εμβατηρίων τα οποία επαιάνιζε η Φιλαρμονική της πόλεως και να χειροκροτήσουν την ομορφοστόλιστη παρουσία των στην παραλιακή λεωφόρο, αυτό το πρωϊνό της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2016.

   Εξαιρετικό χαρακτηριστικό της εφετινής επετείου της εθνεγερσίας μας, ήταν κατά την γνώμη μας, το πλήθος των παιδιών τα οποία παρήλασαν φορώντας εθνικές στολές, γεγονός το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί και στην προτροπή των σχολείων τους. Επλημμύρισε η παραλία με όλων των τύπων εθνικές ενδυμασίες, με κυρίαρχες βεβαίως, αυτές του Στερεοελλαδίτη φουστανελά και της ορεσίβιας Ρουμελιώτισσας.
 
  Ο καιρός εβοήθησε, τα παιδιά και οι δάσκαλοι-καθηγητές συνοδοί των έκαναν το καλύτερο και η τιμή στην επέτειο της ιστορικής ημέρας για το έθνος μας, απεδόθη με τον καλύτερον τρόπο.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες! Εντός και εκτός Ελλάδος.
Και είθε η μνήμη και τα διδάγματα από τον ανεπανάληπτον αγώνα των Ελλήνων του 1821, να παραμένουν άσβεστα στις καρδιές και τον νού όλων μας. Ακόμη δε καλύτερα, εάν γίνουν και οδηγοί μας.
(Οι φωτογραφίες είναι της Βαλεντίνης Παλάντζα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου