Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Cine Itea : ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3/2016 στις 9μμ
Προβολή βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων για μεγάλους
O!PLA-The Festival of Polish Animation
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τις ταινίες θα παρουσιάσει η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου,
καθηγήτρια στο Παν/μιο Πάτρας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

Η τέχνη του animation, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν περιορίζεται στις παιδικές ταινίες. Γνωρίζει τεράστια άνθιση ειδικά στους νέους δημιουργούς. Η τέχνη του animation ταιριάζει περισσότερο στους νέους που χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους διευρύνουν τις τεχνικές και διαπραγματεύονται θέματα επίκαιρα.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι μικρού μήκους και προέρχονται από την Πολωνία μια χώρα που ακολουθεί μια ειδική πολιτική ενίσχυσης της τέχνης αυτής. Το πρόγραμμα O!PLA-The Festival of Polish Animation με τη νέα ανθολογία πολωνικών ταινιών animation μικρού μήκους ευελπιστεί να ψυχαγωγήσει τους θεατές από όλο τον κόσμο, με ό,τι πιο σύγχρονο έχει παραχθεί στην Πολωνία τα τελευταία 2 χρόνια στον χώρο των κινούμενων σχεδίων. Και όπως πάντα, η ανθολογία έχει συγκροτηθεί από τη μεγαλύτερη Κριτική Επιτροπή του κόσμου, το Πολωνικό κοινό, που για το 2015 ανήλθε στα 4.166 μέλη! Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε σε 51 πόλεις της Πολωνίας. Μόνο το κοινό από κάθε συμμετέχουσα πόλη αποφασίζει για τους νικητές!
Ο κύριος στόχος του O! PLA είναι να (ξανα)χτίσει τις σχέσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών και να φέρει την τέχνη του animation ειδικά στις μικρότερες Πολωνικές πόλεις, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Η προηγούμενη έκδοση του προγράμματος O!PLA 2014, παρουσιάστηκε σε 34 πόλεις σε 5 ηπείρους. Έχουμε τη χαρά το πρόγραμμα O!PLA 2015 να παρουσιαστεί και στην Ιτέα!
Η κ. Χρυσάνθη Σωτηροπούλου θα μας ενημερώσει επίσης για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 7-13 Απριλίου 2016 όπου είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια, αλλά και για το ANIMART- Βιωματικό Σχολείο Τεχνών που θα πραγματοποιηθεί στη περιοχή μας το καλοκαίρι του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου