Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ Θ.Χ.Π. ΙΤΕΑΣ


        Ιτέα, 17 Μαρτίου 2016
                             Α.Π. : 121 
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ»

   Την Τετάρτη 9/3/2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της μελέτης για την ανέγερση νέας πτέρυγας του Θεραπευτηρίου Ιτέας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νου Μπακογιάννη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύψους 1.750.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ η Περιφέρεια θα είναι ο φορέας υλοποίησής του. Εντός των επόμενων μηνών θα ολοκληρωθούν όλες οι διοικητικές πράξεις που απαιτούνται, θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας – Υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκτιμάται ότι η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2016.
    Οι σχετικές μελέτες (αρχιτεκτονικά- Η/Μ-στατικά) είναι ευγενή χορηγία του κ. Φιλοξενίδη Άγγελου, πολιτικού μηχανικού, τον οποίο η Διοίκηση του Ιδρύματος ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει για τα φιλανθρωπικά του αισθήματα. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του να αναλάβει όλο το διοικητικό συντονισμό και να παρακάμψει γραφειοκρατικά κωλύματα προκειμένου να μην απωλεστεί η επιχορήγηση και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Ένα έργο, το οποίο θα αυξήσει κατά 17 κλίνες τη δυναμικότητα του Ιδρύματος και θα καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για περίθαλψη χρονίως πασχόντων της ευρύτερης περιοχής.

     Επίσης, θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ευρύχωρο λογιστήριο, διοικητικό γραφείο, αίθουσα ψυχαγωγίας, αίθουσα Δ.Σ., θα καλύψει δε και ευρύτερες ανάγκες (αποθήκες κλπ). Πολύ σημαντική συμβολή θα έχει το έργο αυτό και στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, αρχικά μέσω των κατασκευαστικών εργασιών και εν συνεχεία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου