Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ : ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ!...


23/03/2016
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ
Ανακοίνωση
ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ;



Συνάδελφοι,
μας αξίζουν τόσες ανατροπές που γίνανε στη δουλειά μας και στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια; Να δουλεύουμε ένα μεροκάματο παραπάνω δώρο στον εργοδότη τη βδομάδα; Με μισθούς μειωμένους ως και 40-50%; με κατάργηση της κάρτας για αγορά προϊόντων από τα super market; Με κατάργηση των αργιών (Θεοφάνεια και καθαρή Δευτέρα); Με την απόλυση να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του καθενός μας; Με συνθήκες ασφαλείας όπως πριν από 50 χρόνια, με το θάνατο να καραδοκεί σε κάθε γαλαρία; Μας αξίζει μια τέτοια ζωή τη στιγμή που εμείς και μόνο εμείς παράγουμε τα τεράστια κέρδη της εταιρείας; Με την συνεχή τρομοκρατία και το φόβο να τον εξαπλώνει σε κάθε τομέα δουλειάς;
Δεν έφταναν όλα αυτά, άρχισαν πάλι οι απολύσεις απέναντι σε συναδέλφους που είχαν το σθένος να αντισταθούνε σε όλα τα πιο πάνω. Δύο συνάδελφοί μας που δεν βαλαν την υπογραφή τους για να μηδενίσουν τα ελάχιστα δικαιώματά τους.
Που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια! Και προκαλεί και εμάς ως εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πολιτεία προσλαμβάνοντας προσωπικό την ίδια στιγμή που απολύει άλλους! Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει!
Δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση. Δεν νομιμοποιείτε να απολύει, αυτός που εκμεταλλεύεται δημόσιο, λαϊκό πλούτο! Πλούτο δικό μας! Κυβέρνηση, η τοπική ηγεσία να πάρουν τις πολιτικές τους ευθύνες με σαφή ΘΕΣΗ! ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ! Με τους εργαζόμενους ή με το νέο αφεντικό της περιοχής; Οι τελευταίες τους ειδικά στάσεις έδειξαν ότι είναι με τα «αφεντικά».
Καμία απόλυση. Επαναπρόσληψη των απολυμένων. Καμία μείωση μισθών, καταβολή των δεδουλευμένων (Θεοφάνια και Κ. Δευτέρα).
Το Σωματείο μας ξεκίνησε την διαδικασία μέσα από όλες τις οδούς για να βάλει φρένο στην ασυδοσία της επιχείρησης .

Θέλουμε τον κάθε συνάδελφο, δίπλα μας. Ενεργό μέλος του Σωματείου. Με αλληλεγγύη απέναντι στην αδικία!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου