Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

''ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ'' : ΕΓΙΝΕ ΤΟ ''ΕΛΑ ΝΑ ...ΤΡΙΣ!...''

Ένα απερίγραπτα όμορφο απόγευμα!...


   Με έναν εντυπωσιακό και εξόχως απολαυστικό τρόπο, έκλεισαν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ιτέα.  Η παραλιακή λεωφόρος και ο μώλος επλημμύρισαν από τους καρναβαλιστές και τους θεατές, τους πιστούς στην παράδοση αυτού του όμορφου εθίμου της Αποκριάς.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μα προπαντός νέα παιδιά, έκαναν το καλύτερο για την πόλη μας, για την παράδοσή μας και για την έστω και για λίγο απομάκρυνσή μας από την μιζέρια και την δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας.

   Κυριακή των Απόκρεω στην Ιτέα και το ''Καρναβάλι στο Λιμάνι'', οργανωμένο, πολύχρωμο και πολυπληθές όσο ποτέ άλλοτε, έδωσε το στίγμα και την αλήθεια από τον χρησμό της Πυθίας : ''Ιτέα, Ζωή, μειχθήτω!...''.

Από τις 4:00' μ.μ. οπότε και τα άρματα τα συμμετέχοντα μαζί με τα πληρώματά των στην πομπή του Καρναβαλιού, είχαν συγκεντρωθεί στην Κίρρα, άρχιζε πλέον η παρέλαση με τελικό προορισμό την παραλία της Ιτέας και τον μώλο.  Εκεί, μετά τον τερματισμό τους, θα άναβε η μεγάλη φωτιά του Καρναβάλου και η ημέρα θα έκλεινε με χορούς γύρω από αυτήν.  
Όπως και έγινε.  Με την διαφορά όμως, ότι ακριβώς με την λήξη του τελετουργικού και πριν αρχίσουν οι χοροί, η ...αδημονούσα από ώρες βροχή, συνοδευόμενη από την απαραίτητη ψυχρούλα, έκαναν την εμφάνισή των, υποχρεώνοντας τους καρναβαλιστές και του θεατές, να αναζητήσουν στέγαστρα.  Και με αυτόν τον τρόπο, η όμορφη τελετή έφθασε στο τέλος της.

    Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, εκτός από την ζωντάνια, τον παλμό και την διάθεση των συμμετασχόντων στο εφετινό μας Καρναβάλι, το ''κάτι'' παραπάνω στην όλη εκδήλωση το έδωσε η Βιβή Μαρκάτου, η οποία από μικροφώνου (και με ταυτόχρονη απευθείας αναμετάδοση από τον Ρ/Σ ''Galaxias fm''), επεριέγραψε, εσχολίασε και κατηύθυνε την όλη  διαδικασία με έναν γεμάτον ενέργεια και χιούμορ τρόπο.

Από τα άρματα και τα συνοδευτικά των πληρώματα, δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε κάποιο.  Όλα ήσαν ευφυή, ομορφοστολισμένα και βεβαίως επίκαιρα.
Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες είναι από τον φίλο μας Σωτήρη Κακκανά, καθώς και 2 από τον Χάρη Μαρκάτο.







7 σχόλια:

  1. Καλά ήταν, αλλά οι τσιρίδες από μικροφώνου θα μπορούσαν να λείπουν! Αυτό δεν λέγεται ενέργεια, λέγεται ενοχλητική ηχορύπανση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΕ! ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ...

      Διαγραφή
    2. θες και δημοσια συμπαρασταση για τις τσιριδες του μικροφωνου χαχαχα μπα και μας τρολαρεις?

      Διαγραφή
  2. ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ Σ' ΕΝΟΧΛΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν καταπληκτικά! Μπράβο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή