Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΕΤΤΑΝΙΔΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ (περί Ιτέας ο λόγος)

 

Προ 45ετίας!...

 

   Η Βρεττανίδα ηθοποιός και συγγραφέας Bernadette Nason, είχε επισκεφθεί ως κολλεγιόπαις το 1971 την Ιτέα και την περιοχή μας. Ήταν η εποχή από τις αρχές της 10ετίας του '60 έως και τα μέσα της 10ετίας του '70, όπου τεράστια και παλαιού τύπου κρουαζιερόπλοια, μετέφεραν νεαρούς και νεαρές μαθητές Κολλεγίων της Βρεττανίας, δίκην εκπαιδευτικών εκδρομών, στο λιμάνι μας με τελικόν προορισμό τους Δελφούς.
Για τους μεγάλους σε ηλικία Ιτιώτες, η εικόνα του πλημμυρισμένου λιμανιού από ομοιόμορφα ενδεδυμένους βρεττανούς νεαρούς και νεαρές, είναι γνωστή. Με 800 έως 1000 άτομα, να περιφέρονται στην παραλία, να επιβιβάζονται στα λεωφορεία για τους Δελφούς, να καπνίζουν (λαθραία), να διασκεδάζουν και να καταναλώνουν αλκοόλ και με τις βάρκες των πλοίων (με ινδο-πακιστανικό πλήρωμα...) να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στον μώλο και τα αγκυροβολημένα πλοία.
Ένα από αυτά τα κρουαζιερόπλοια ήταν και το ''UGANDA'', του οποίου επιβάτης ήταν το 1971 η Bernadette Nason και το οποίο είχε έλθει στην Ιτέα στις αρχές Νοεμβρίου αυτού του έτους.
  Στις 16 Μαΐου 2012 στο ''bernadettenason.blogspot'' , στο πρωσοπικό της blog δηλαδή, έγραψε το παρακάτω δημοσιευόμενο κείμενο αναφορικά με εκείνην την εκδρομή της. Το ''διαμαντάκι'' ανεκάλυψε ο Σωτήρης Κακκανάς και μαζί με την μετάφραση του ιδίου, το δημοσιεύουμε.

***************************************************

S.S. UGANDA Cruise Personal Log, Thirteenth Day

As I don't actually remember the day trip to Itea, Delphi, I thought I'd post a few photos taken from the web.  Itea is so exquisite, so unbelievably beautiful that I'm sickened by my lackadaisical attitude.  Please enjoy the photos while picturing a big bunch of uniformed English schoolgirls, nonchalantly ambling through this scenic loveliness and allowing their juvenile disregard, their shocking indifference, to swallow the moment whole without tasting a single morsel.
I suppose, in recalling my own adolescent apathy, it's also a chance to extend a little empathy with the lethargic teen I may meet later today...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου