Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ''ΜΑΪΑΜΙ'' !... (ναί...)


Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ανέβλεψε!...


   Μετά από ηχηρή έως και ένοχη σιωπή 2 ετών, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, αυτό το ξένο σώμα μέσα στο λιμάνι της Ιτέας, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα υπολείμματα του άλλοτε πανέμορφου, πολύβουου και νυν εγκαταλελειμμένου κέντρου ''Μαϊάμι''.
Μετά από την ηθελημένη απουσία ενός έτους και με την εγκατάλειψη την απαξίωση και την ''πλιατσικολόγηση'' της βιτρίνας της πόλεώς μας να είναι γεγονός, μετά από την παρατεταμένη άρνηση για την προάσπιση των συμφερόντων της Ιτέας και τον εξωραϊσμό της ανατολικής πλευράς της παραλίας της, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου (σύμφωνα με τις ενέργειες του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου), να διευθετηθεί και το ''πρόβλημα'' του όζοντος κουφαριού στο ''Μαϊάμι''.

   Και όλα αυτά, ενώ θα έπρεπε ήδη το ακίνητο να έχει ανακαινισθεί και να είναι σε λειτουργία από τον νέο ενοικιαστή του, προκειμένου να προλάβει τόσον τις αργίες του Πάσχα, όσον και την νέα θερινή περίοδο.

  Αλλά αυτά ενδεχομένως, να είναι ''ψιλά γράμματα'' για τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Ο οποίος παντοίοις τρόποις, εδώ και 2 έτη, μας έχει δείξει ότι τα ενδιαφέροντά του ήταν, η ''τακτοποίηση'' των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων με τις άδειες και τις ενοικιάσεις της εταιρείας ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ'' (πρώην S&B) και όχι η προστασία, η σωστή διαχείριση και η ανάπτυξη του λιμένα της Ιτέας.

   Οι περίφημες παραιτήσεις του, μόνον μειδιασμούς προκαλούν, ενώ (φανταζόμαστε) οι έως τώρα ενέργειές του όσον αφορά την αντιμετώπιση της υποθέσεως ''Μαϊάμι'' εδώ και 4 (τέσσερα) έτη, θα έλθει η ώρα κατά την οποία θα πρέπει να τις εξηγήσει. Εάν αυτό συμβεί και ενώπιον Δικαστηρίου, ακόμη καλύτερα.

   Απολαύστε την προκήρυξη για την δημοπράτηση του ακινήτου, της οποίας η τελεσιδικία λογικά αναμένεται, μεσούντος του θέρους. Εάν δε ληφθεί υπ' όψιν και ο απαιτούμενος χρόνος επισκευών, εξοπλισμού και αδειοδοτήσεως, τότε ενδεχομένως οι αργίες των Χριστουγέννων, να είναι πολύ ...κοντά!

****************************************************                                                                  
                                                                     ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Ιτέα 23-03-2016      
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &                                        Αριθμ. πρωτ.: 356
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                  
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ    



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης έναντι ανταλλάγματος
του καταστήματος πρώην «ΜΑΪΑΜΙ» με τις εγκαταστάσεις του και τον περιβάλλοντα χώρο του, που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας, (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.04/2016 απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας με ΑΔΑ: 7ΞΖ0ΟΡ0Θ-9ΥΕ).
                              

Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας προκηρύσσει δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με σφραγισμένες προσφορές, για την παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος χώρου κτίσματος εμβαδού 132,50 τ.μ. με τον πέριξ αυτού περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 733,00 τ.μ., ευρισκομένου επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέα στη θέση πρώην «ΜΑΙΑΜΙ».

Η δημοπρασία θα γίνει στην Ιτέα και στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και η ώρα 10:00 και σε περίπτωση που δεν θα εμφανιστεί πλειοδότης η δημοπρασία θα επαναληφθεί  την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με τους ίδιους όρους.

Η πρώτη προσφορά του ανταλλάγματος ορίζεται στο ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) μηνιαίως.  Το αντάλλαγμα θα καταβάλλεται μηνιαίως και  εντός του α΄ πενθημέρου κάθε μήνα.
Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής απευθυνόμενη προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας ποσού 1.000,00 €, ενώ για την ολοκλήρωση της πράξης παραχώρησης στον πλειοδότη απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής αορίστου χρόνου, ποσού ίσου με το αντάλλαγμα έξι μηνών όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά  τον διαγωνισμό.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας στην οποία περιλαμβάνονται και οι λοιποί όροι του διαγωνισμού και είναι αναρτημένη στην ιστοστοσελίδα μας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 77ΣΑΟΡ0Θ-ΤΔ1, παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας. Αρμόδια υπάλληλος Αικ. Χαραλάμπους, τηλ. 2265032279 .

                                                         Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
                                                                          Ν. Φωκίδας
                                                                             
                                                                     Νικόλαος Γιογάκης




                                                                  

2 σχόλια:

  1. τα των προηγουμενων χρεη εισπραχθηκαν η χαρισθηκαν να δημοσιευθουν τα παντα με διαφανεια οπως και για τους πριν του μοστρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως λέει και η προκηρυξη: "πρώην «ΜΑΙΑΜΙ»".
    Μέχρι να δημοπρατηθεί θα έχουν καταστραφεί οι φοίνικες από το σκαθάρι που δεν αντιμετωπίστηκε και θα μετονομαστεί απο Μαϊάμι σε Σαχάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή