Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

''ΟΥΤΟΠΙΑ'' : ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ


« ΟΥΤΟΠΙΑ »
Ενημερωτικό Δελτίο Αποστολών της '' ΟΥΤΟΠΙΑΣ ''
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τις αποστολές της '' ΟΥΤΟΠΙΑΣ '' το τελευταίο τρίμηνο.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως:
Το Γηροκομείο της Ιτέας για το χώρο που μας παραχωρεί για προσωρινή στέγαση, την Ιεραποστολή Ιτέας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέντρο Πολιτισμού & Τέχνης "Η Κίρρα", τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας, τον Σύλλογο Γυναικών Πολύδροσου, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Άμφισσας, την κα. Μαργώνη για τα παπούτσια, την φαρμακοποιό κα. Τζαμτζή, την Γενική Ταχυδρομική Άμφισσας για την Δωρεάν μεταφορά των αντικειμένων σε διάφορους προορισμούς , καθώς και την μεταφορική του κ.Αναγνώστου για την Δωρεάν μεταφορά πολλών μεγάλων δεμάτων στην Αθήνα.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που αγκαλιάζετε, ενισχύετε και στηρίζετε την  '' ΟΥΤΟΠΙΑ ''  , με ρούχα , φάρμακα και τρόφιμα. Αλλά  και μέσα από εμάς σας ευχαριστούν και όλες οι δομές που δέχθηκαν τα κάτωθι:
1)  Αλληλεγγύη Πειραιά & Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης (Προσφύγων & Μεταναστών) , στην προβλήτα Ε1:
α) 11 Μεγάλες μαύρες σακούλες κήπου με φούτερ, παντελόνια , μπουφάν, παπούτσια, κάλτσες, παιδικά &γυναικεία.
β) 7 Μεγάλες μαύρες σακούλες κήπου με κουβέρτες και παπλώματα.
γ) 18 Μεγάλες μαύρες σακούλες κήπου με παπούτσια ανδρικά και παιδικά, με  μπουφάν γυναικεία, ανδρικά, παιδικά και με γυναικείες μπλούζες χειμερινές.
2)  Αυτοσχέδιο Ιατρείο Πλατάνου στην Λέσβο: Φάρμακα.
3)  Σύλλογος Αλληλεγγύης στο Καρλόβασι της Σάμου : 13 ταχυδρομικές κούτες από τις μεγάλες με είδη ένδυσης ,υποδήματα και παιχνίδια.
4)   Κέντρο Μεταναστών, Μερσινίδι,  στην  Χίο : 6 ταχυδρομικές κούτες από τις μεγάλες με ρούχα , πετσέτες, σεντόνια .
5)  Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας : 6 ταχυδρομικές κούτες από τις μεγάλες με παιδικά ρούχα και παπούτσια.
6)  '' Παιδικά Χωριά SOS '' : 6 ταχυδρομικές κούτες από τις μεγάλες με ρουχισμό.
7)  "ΚΙΒΩΤΟΣ Του Κόσμου" : 3 ταχυδρομικές κούτες με τρόφιμα.
8)  Φυλακές Άμφισσας: Μεγάλες συσκευασίες με παντελόνια, φόρμες, τζιν, πουκάμισα, πουλόβερ , καλοκαιρινά μπλουζάκια, σακάκια ανοιξιάτικα και χειμωνιάτικα, πετσέτες προσώπου και μπάνιου, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, εσώρουχα και είδη προσωπικής υγιεινής.
9)  Γηροκομείο Ιτέας : Γυναικείες ρόμπες, αντρικές και γυναικείες παντόφλες και τρόφιμα. 
10)  Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» :
α) 2 Μεγάλες μαύρες σακούλες κήπου με κουβέρτες και παπλώματα. 
β) Την Παρασκευή στις 4 Μαρτίου στο καφέ ‘’Πέτρα’’ της Ιτέας, μαζί με τον Κώστα Πολυχρονόπουλο  - «Ο Άλλος Άνθρωπος» , στήσαμε συλλογική κουζίνα .Τα τρόφιμα, χαρτικά και συσκευασίες που μας πρόσφεραν οι συμμετέχοντες στην δράση, τα δώσαμε στον " Άλλο Άνθρωπο''.
11) Σε συνανθρώπους της περιοχής μας : τρόφιμα
Οι αποστολές έγιναν κατά διαστήματα και κάποιες από αυτές τις πραγματοποίησαν μέλη της  "ΟΥΤΟΠΙΑΣ ". ( υπάρχει και φωτογραφικό υλικό με όσα έχουν αποσταλεί).  
Τηλ. Επικοινωνίας: Αγγελική : 6949208963 &   Ντίνα : 6944270108
 Συνεχίζουμε……..
                                                 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας,

    έχετε κάποια πληροφόρηση για τον εγκαταλελειμμένο χώρο (παλιό κάμπινγκ) μεταξύ Κίρρας και της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, πως θα μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων;Οι διαδικασίες ανακαίνισης του έχουν τροφοδοτήσει αντίστοιχες φήμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ όσων γνωρίζουμε, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό, το πρώην Γυμνάσιο Καψάλη, μαζί με κάποιες πρόχειρες εγκαταστάσεις οι οποίες θα δημιουργηθούν, στους Γαλλικούς μώλους.
      Λογικό είναι ότι κάθε προσφερόμενος χώρος, υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή στέγαση αυτών των ανθρώπων. Και για αυτό σε πρώτο στάδιο, εξετάζονται έτοιμα ακίνητα του Δημοσίου. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει σε Τράπεζα, αλλά επειδή υπάρχει πολύ μυστικοπάθεια γύρω από τα διαθέσιμα ακίνητα για μια τέτοια χρήση, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ασφάλεια κάτι. Μόνον η αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας εάν γνωρίζει.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Επίκουρε, δεν γνωρίζω ποίος παίρνει τις αποφάσεις για τους υποψηφίους χώρους, εγκαταστάσεις, στέγασης προσφύγων, Θεωρώ όμως απαράδεκτο να χρησιμοποιηθεί γι αυτό τον σκοπό το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Γυμνασίου του αείμνηστου Καψάλη. Αυτό θα έπρεπε, οι τοπικοί Κοινοτικοί, οι Δημοτικοί παράγοντες να αξιοποιήσουν καλύτερα, έτσι όπως αρμόζει τόσον για το ένδοξο αυτό κτήριο, όσο και όπως αρμόζει και στην Αξιότιμη οικογένεια Καψάλη. Το ένδοξο αυτό κτήριο "έχει", διατηρεί και θα πρέπει να διατηρεί τις μαθητικές μνήμες πολλών από μας , αλλά πολύ περισσότερο από τους σημερινούς "εξέχοντες" πολίτες της Ιτέας. Παρακαλώ λοιπόν όπως αναθεωρηθεί ακόμη και η όποια σκέψη για τέτοια χρήση του πάλαι ποτέ ένδοξου αυτού κτιριακού συγκροτήματος. Τέλος, επιτρέψτε μου, Επίκουρε, με αυτή την ευκαιρία, να υποβάλλω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου στην μνήμη των καθηγητών που μας δίδαξαν σε αυτό το Γυμνάσιο. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και είθε να αναβιώσουν οι παλιές αξίες, έτσι όπως τις γνωρίζαμε και τις υπερασπιζόμασταν παιδιά τότε.

      Διαγραφή