Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΕΣΒΕΣΘΗ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΗΣ, ΠΥΡΚΑΪΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ



Ένα Ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα ενωρίς το πρωΐ, υπήρξε εκδήλωση πυρκαϊάς στον μηχανοστάσιο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ιτέας. Το γεγονός αντελήφθη ο φύλακας και συντηρητής των εκεί αθλητικών εγκαταστάσεων, Γεώργιος Καλλίας, ο οποίος παρετήρησε τον προερχόμενο από το μηχανοστάσιο καπνό.
Αμέσως διεπίστωσε την ύπαρξη πυρκαϊάς στον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα των εγκαταστάσεων και πέραν των δικών του αντιδράσεων για την πρόληψη της εξαπλώσεως της πυρκαϊάς, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Δ.Ε. Ιτέας.
  Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η ζημία επεριορίσθη μόνον στην ολοσχερή καταστροφή του Ηλεκτρολογικού Πίνακα.
Να σημειώσουμε ότι σε εκείνο το σημείο και ακριβώς δίπλα από τις ηλεκτρολογικές απολήξεις, υπάρχει η δεξαμενή πετρελαίου και η οποία δεν επρόλαβε να αναφλεγεί. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ομιλούσαμε πλέον για την ...αναδάσωση του λόφου των Αγίων Αναργύρων!...

   Στο σημείο προσέτρεξαν υπάλληλοι και συνεργείο του Δήμου, βοηθώντας άπαντες για την ασφαλή κατάσβεση της πυρκαϊάς και την προστασία του χώρου. Μέσω της Αντιδημάρχου ενημερώθησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο Δήμαρχος.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι :
Το περιστατικό -ατύχημα ευτυχώς- έγινε πρωϊνές ώρες, χωρίς ιδιαίτερο φορτίο στο ηλεκτρικό κύκλωμα του Κολυμβητηρίου. Ενδεχομένως η παλαιότητα των υλικών, να εδημιούργησε αυτό το πρωϊνό ...ξύπνημα. Άποψή μας είναι ότι, μαζί με τον κατεστραμμένον Πίνακα, μήπως είναι ευκαιρία να αντικατασταθεί και ολόκληρο το δίκτυο των ηλεκτρικών καλωδίων;

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, αμέσως με την γνωστοποίηση του γεγονότος, εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση :

**************************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα το πρωί στο μηχανοστάσιο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ιτέας εκδηλώθηκε φωτιά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η οποία χάρις στο σύστημα πυρασφάλειας και στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δε δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα. Οι προπονήσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Σήμερα, 22/03 και αύριο 23/03 οι προπονητές θα απασχολήσουν τα παιδιά στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Το τμήμα των ενηλίκων δε θα λειτουργήσει. Την Πέμπτη 24/03 και ώρα 5.30 μ.μ. παρακαλούνται οι γονείς των αθλητών - αθλητριών να προσέλθουν στο χώρο του κολυμβητηρίου για να γίνει η καθιερωμένη πρόβα για την παρέλαση και να συζητηθεί το έκτακτο αυτό θέμα προκειμένου να παρθεί μία απόφαση από κοινού.
Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου