Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

''ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ'' : ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ


Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας: Παρουσίαση έργου από Leader - Ενημέρωση απόπειρας παραπλάνησης φίλων του συλλόγου


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας ,βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του, ότι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα LEADER ,στο οποίο είχε ενταχθεί!
Συγκεκριμένα:

1) Αρχές του 2015 ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινούσε το LEADER , από την ΑΝ.ΦΩ  Α.Ε., και ότι θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτημα και Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Ήταν η μοναδική ευκαιρία !-Οι χορηγίες είχαν μειωθεί στο ελάχιστο-.Ήταν η ευκαιρία αναβάθμισης του Συλλόγου μας.    Ξεκινήσαμε την προετοιμασία –συλλογή στοιχείων , προγραμματισμό και ιεράρχηση αναγκών-ώστε να κατορθώσουμε να αναβαθμίσουμε το Σύλλογο μας και το βασικότερο να αποκτήσουμε «χειροπιαστό» αρχειακό υλικό και «στέγη».

2)Υποβάλλαμε αίτηση στις 15 Μαϊου 2015 με αρ.8266 στο έργο με τίτλο :»ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗ ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΣΤΟΛΩΝ».
Εμείς στη πρότασή μας καταθέσαμε “Eνίσχυση των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας, ανάδειξη και διατήρηση της κληρονομιάς Πολιτισμού των προγόνων-προσφύγων, στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών».

3)Ιούνιο και Ιούλιο έγινε αξιολόγηση από το Υπ.Αγροτ.Ανάπτυξης και την Ειδική Επιτροπή της Αναπτυξιακής Φωκίδας και στις 18 Αυγούστου κληθήκαμε να υπογράψουμε Σύμβαση υλοποίησης των δράσεων που είχαμε καταθέσει!
Παρόλη τη προσπάθεια  κάποιων να καταστρέψουν ότι είχαμε ετοιμάσει με πολύ κόπο και πολύ δουλειά-για προσωπικούς τους λόγους και όχι προς όφελος του Συλλόγου-όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και κυρίως τις ημέρες της υπογραφής της Σύμβασης.
  Εμείς όμως δεν μείναμε μίζεροι και κοντόφθαλμοι , τρέξαμε (οι υπόλοιποι) να υπογράψουμε σύμβαση (στο παρά πέντε) και καταθέσαμε εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ!!! Υπογράψαμε τη σύμβαση και  ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τις απαιτούμενες δράσεις!

4) Διοργανώσαμε την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση -4 Σεπτεμβρίου 2015-«  Μουσικό ταξίδι από το Μικρασιάτικο τραγούδι στο Ρεμπέτικο» στη Μαρίνα της Ιτέας , με το επταμελές μουσικό σχήμα του Συλλόγου ΕΔΡΑΜΕ.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ,κατά γενική ομολογία!

5) Υλοποιήσαμε την δεύτερη «Εκδήλωση Μνήμης, Πολιτισμού και Χριστιανισμού» -στις 28 Νοεμβρίου 2015 στο Κυριακοπούλειο –με ομιλήτρια την Ιστορικό κυρία  Μαρία Χρόνη , μουσική παρουσίαση από το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και κέρασμα λουκουμάδων (Μικρασιάτικο έθιμο τη παραμονή του Αγίου Ανδρέα).

6)Ενοικιάσαμε ,επιτέλους, γραφείο –επί της οδού Καραϊσκάκη 95- το εξοπλίσαμε με βιβλιοθήκη, προθήκες, τραπέζια ,καρέκλες και ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκτυπωτή, ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπή χώρο και να μπορούμε να λειτουργήσουμε ομαδικά.



7) Προμηθευτήκαμε Α) τέσσερις (4) Παραδοσιακές  Μικρασιάτικες Στολές (3 γυναικείες και 1 ανδρική) και Β) εννέα ( 9) Παραδοσιακά Μουσικά Όργανα. Στόχος μας σταδιακά να δημιουργηθεί υλικό για Εκθεσιακό Χώρο.


8)Εκτυπώσαμε δύο(2) τετράπτυχα έντυπα σχετικά με τις δύο ετήσιες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις Α) Η «ΒΑΣΙΛΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –με αναφορά στο Ιστορικότης Πτώσης της Πόλης το 1453—και Β) Από τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας στην Ιτέα –με αναφορά στον ερχομό των προγόνων μας το 1922-1923-1924.


9) Εκδώσαμε το δεύτερο «Βιβλίο Ο Ερχομός» ,το οποίο περιλαμβάνει αυτούσια τη πρώτη έκδοση του 2010( με διορθώσεις) και έχει εμπλουτισθεί με νέο φωτογραφικό υλικό και στοιχεία προγόνων μας αλλά και ιστορικά.!
 

10) Εκδώσαμε ,για πρώτη φορά, Αρχειακό Άλμπουμ με φωτογραφίες και στοιχεία των περιοχών από όπου ήλθαν οι πρόγονοί μας πρόσφυγες, όπως και τα ονόματα των προγόνων μας από κάθε περιοχή!!



11) Και τέλος ανατυπώσαμε (για πρώτη φορά) το βασικότερο και μοναδικό «Βιβλίο Πολιτογράφησης Προσφύγων» του 1922-1923. Σκοπός μας να μη χαθεί αυτό το κειμήλιο στο πέρασμα του χρόνου.


Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τις εκδόσεις του Συλλόγου μας, μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να τα παραλαμβάνουν από το γραφείο μας.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια τα μέλη και φίλους  που μας εμπιστεύτηκαν  και μας στήριξαν σε αυτή τη προσπάθεια  αναβάθμισης του Συλλόγου μας, με τη συγκέντρωση στοιχείων ώστε να αποκτήσουμε  έντυπο αρχείο ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ στις ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΈΣ!! Ευελπιστούμε και για τις επόμενες εκδόσεις του Συλλόγου ,φυσικά με τη δική σας συμμετοχή.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε. που μας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του προγράμματος.
Οφείλουμε όμως να προβούμε σε μία σημαντική επισήμανση : όσοι έχουν στοιχεία-είτε είναι φωτογραφίες είτε έγγραφα, κειμήλια προς φωτογράφηση  και οτιδήποτε άλλο-και επιθυμούν να καταγραφούν στα αρχεία του Συλλόγου,  πρέπει να τα δίδουν  συγκεκριμένα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (που είναι υποχρέωσή τους να τα διασώσουν για το Σύλλογο). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ,όταν αποχωρούν ,οφείλουν να παραδίδουν όλα τα αρχεία του Συλλόγου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
Οποισδήποτε άλλος συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία ,τα συλλέγει για προσωπικό του όφελος και όχι για όφελος όλου του Συλλόγου-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ.     Εμείς,όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το Σύλλογό μας, για τα μέλη μας και τους φίλους μας, χωρίς υστεροβουλίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τρόπουλος Νικόλαος-Πρόεδρος         2265033353
Κουκουβάς Αντώνης-Αντιπρόεδρος    2265032452
Χατζηνικολάου Ειρήνη-Γραμματέας    6944586966
Καρακάσης Αχιλλέας-Ταμίας                6972018248
Πανοπούλου Γραμματική-Μέλος         2265032234
Παλιβίδα  Αικατερίνη-Μέλος               2265032620
Ματατάνα Δέσποινα-Μέλος                6977451043
Αδαμόπουλος Αθανάσιος-Μέλος       226503373 3
Λαϊνη-Κολλιαλή Παναγιώτα-Μέλος       6972694003
     (υπεύθ.διαχείρισης του προγράμματος)

Επίσης στο facebook ,στις Ομάδες, θα μας βρείτε στη νέα μας διεύθυνση:

Και ηλεκτρονική επικοινωνία στα παρακάτω mail
Xatzinikolaou_eir@hotmail.com , gikollialis@yahoo.gr , dmatatana@gmail.com

Η  προηγούμενη,  Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας , όπως και το mail ,όνομα ,κινητό (που φαίνονται) ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

ΤΟ  Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου