Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


                          ΑΜΦΙΣΣΑ, 01.03.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 12/2016

ΘΕΜΑ: “Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την διαδικασία πιστοποίησης P.E.F. -Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος”.


Ο Δήμος Δελφών και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Άμφισσας σας προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 04.03.2016 και ώρα 18.30, στην αίθουσα ισόγεια αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα), με αντικείμενο την προετοιμασία της πρωτοβουλίας του Δήμου μας γύρω από τη σύγχρονη διαδικασία πιστοποίησης με την ονομασία «Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος» (P.E.F. = Product Environmental Footprint).

Η πιστοποίηση αυτή εξελίσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αντικαταστήσει τις ποικίλες πιστοποιήσεις που υπάρχουν σχετικά με την φιλική προς το περιβάλλον πορεία ενός προϊόντος και σύντομα το P.E.F. προβλέπεται να παίξει κεντρικό ρόλο στις διεθνείς αγορές.

Στη διαδικασία αυτήν κεντρικό ρόλο παίζουν ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια, ένα εκ των οποίων είναι το Scuola Superiore di Studi Universitari e di Perfezionamento Sant'Anna το οποίο εδρεύει στην πόλη Πίζα της Ιταλίας και εκπρόσωπός του και ειδικός στη συγκεκριμένη διαδικασία, η Dr Benedetta Nucci, πρόκειται να επισκεφθεί τον Δήμο μας.

Η συνάντηση εργασίας είναι ανοιχτή και για το κοινό, ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί, ιδιαίτερα από τους παραγωγικούς χώρους (ελαιοπαραγωγοί, βυρσοδέψεις, τυροκόμοι, μελισσοκόμοι, τυποποιητές, κλπ), αλλά και από τους χώρους παροχής υπηρεσιών (ξενοδόχοι, εστιάτορες, κλπ).

------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους σταματήστε να ευλογείτε τα γένια σας.
    Σταματήστε την ρήση:
    Καταβάλαμε «υπεράνθρωπες» προσπάθειες αλλά αποτύχαμε.
    Προσγειωθείτε και αξιοποιήστε τα μεγάλα προσόντα του τόπου μας, που η μοίρα καταδίκασε να τον διοικούν μικροί σε ικανότητες, ιδανικά και ήθος κυβερνήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.
    Η κατάντια της περιοχής τους απεικονίζει εναργέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή