Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ (θυμωμένο) ΔΗΜΑΡΧΟ

 ''Πληρωμένη'' απάντηση

  Το παρακάτω κείμενο λάβαμε ως σχόλιο ανωνύμου επισκέπτου του ''epikourositeas.blogspot.gr'' και θεωρούμε ότι, αντιπροσωπεύει την σκέψη του  ενημερωμένου και προβληματισμένου πολίτη, την άποψη του δημότη του Δήμου Δελφών. Αυτό δηλαδή το οποίον ονομάζουμε ''κοινή γνώμη''.  Για αυτό και το παραθέτουμε ως άρθρο.  Κι εμείς συμφωνούμε μέχρι κεραίας μαζί του.
Θα του εταίριαζε δε και ο τίτλος : ''Εσύ τι έκανες Δήμαρχε;...''

************************************** 


Δήμαρχε
Οι δημότες δεν είναι κάφροι. Έχουν και μυαλό και κρίση.
Ως απλός και καλοπροαίρετος δημότης του Δήμου Δελφών, θέλω και απαιτώ από τον Δήμαρχό μου, υπεύθυνες απαντήσεις με ντοκουμέντα.
Για να με πείσεις δεν μου αρκεί το ότι συμβιβάστηκες με τον εργολάβο να μην πληρώσεις τους τόκους.
Με ενδιαφέρει να μάθω τα ονόματα των υπεύθυνων που αδιαφόρησαν και άφησαν να φύγουν τα λεφτά του έργου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σήμερα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στον Δήμο και ποιες ήταν οι συνέπειες των πράξεών τους.
Οδηγός υπευθυνότητας των δημοτών είναι η υπευθυνότητα των αρχόντων που τον διοικούν.
Απαιτούμε πριν κρίνεις τον οποιοδήποτε πολίτη, να κρίνεις πρώτα τον εαυτόν σου, σαν υπεύθυνο Δήμαρχο, την δημοτική σου Αρχή και τις υπηρεσίες σου.
Έβαλες τους υπεύθυνους στην θέση που τους ανήκει, όπως προσπαθείς να βάλεις στην θέση του τον δημότη που έκανε τις εναντίον σου δημοσιεύσεις, ή τους άφησες στην ίδια ακριβώς θέση ή σε αντίστοιχη του διπλανού γραφείου;
Δεν μπορώ να κρίνω τα όσα γράφεις για τα κακόβουλα δημοσιεύματα, αν δεν ενημερώσεις, με λεπτομέρεια, τις ενέργειες που εσύ έκανες για να βάλεις τους υπεύθυνους στην θέση που τους ανήκει.
Με ενδιαφέρει πρώτα και πάνω από όλα αν εσύ διοικείς σωστά.
Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να μάθω τον βαθμό υπευθυνότητας του Δημάρχου μου και της δημοτικής μου Αρχής, από την υπευθυνότητα των δημοσιεύσεων του οποιουδήποτε δημότη.
Εάν, ακόμη, οι υπεύθυνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα βρίσκονται στην θέση τους ή τους «μετακίνησες» στο διπλανό γραφείο, δηλαδή τους άφησες χωρίς συνέπειες, λυπάμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να χαρακτηρίσω ανεύθυνα τα όσα εσύ γράφεις στην απάντησή σου.
Ο λαός κ. Δήμαρχε σε έβαλε στην θέση αυτή για να διοικήσεις και όχι να περιγράφεις, σαν θεατής, τα γεγονότα.
Κάθε σου απάντηση πρέπει να αποδεικνύει ότι Διοικείς τον Δήμο και δεν θυσιάζεις τα συμφέροντά του υπέρ προσωπικών συμφερόντων, για τις επόμενες εκλογές.
Πες μας λοιπόν κύριε Δήμαρχε ποιες ήταν οι πειθαρχικές ποινές και όχι μόνο, που επέβαλες στους κάθε μορφής υπεύθυνους, πριν αποδώσεις ευθύνες, σωστές ή λάθος, στον οποιοδήποτε δημότη.


1 σχόλιο: