Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η ΑΜΥΑΛΗ ...ΚΕΡΑΣΙΑ!...


Γίναμε Βέλγιο...

     Αναφέρεται ακόμη στις ημέρες μας, εκείνο το γραφικό περιστατικό, με το απερχόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο της Δεσφίνας.  Πριν από αρκετά χρόνια, παραμονές εκλογών στην τελευταία Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Δεσφίνας και μετά την διαπίστωση ότι επί 4 χρόνια, ο απερχόμενος Πρόεδρος και η παράταξή του, δεν είχαν κάνει τίποτε από όσα είχαν υποσχεθεί στην θητεία τους, ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητος επρότεινε :  
''Μωρέ, δεν κόβομ' τον πλάτανο στν πλατεία, να μας θμόνται;...''
Ε, αυτό ακριβώς εσυνέβη σήμερα το πρωΐ στην Ιτέα!...
Η απερχόμενη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ιτέας κα Νίκη Βούλγαρη, θέλοντας να κάνει κάτι για να την ενθυμούνται στην πόλη, της οποίας επί 4 σχεδόν χρόνια είχε την τιμή να προΐσταται του Τοπικού της Συμβουλίου, αποφάσισε να κόψη ένα δένδρο από ένα πεζοδρόμιο, προκειμένου με τα ανθισμένα κλαριά αυτού του άμοιρου δένδρου, να πλεχθεί το στεφάνι της δόξης της και το εγκώμιό της, στην κύκνεια πράξη της, αφήνοντας αυτήν την τελευταία απόφασή  της, σαν παρακαταθήκη στην Ιτέα. 


Έτσι λοιπόν, από μόνη της, χωρίς την παρουσία και την συμβουλή Γεωπόνου, ούτε κάν κάποιου εμπειροτέχνη κηπουρού, πήρε το Συνεργείο του Δήμου και πήγε να κόψει την ολάνθιστη και πολύχρονη κερασιά, επιβλέποντας μάλιστα η ίδια, την θεάρεστη πράξη, της κοπής ενός όμορφου δένδρου.
   Το περιστατικό έγινε έξω από την οικία Κακκανά (δίπλα από την Ταβέρνα ''Μπακαλιαράκια'') επί της οδού Κίρρας και σύμφωνα με τα λεγόμενα της δεχόμενης (ματαίως...) τις ενστάσεις των εκεί περιοίκων, κας Βούλγαρη, υπήρχαν παράπονα από το ΚΤΕΛ, τα λεωφορεία του οποίου περνούν από εκεί.  
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, ένα-δυο κλαριά από το όμορφο δένδρο, τα οποία ενδεχομένως να απλώνονταν προς την μεριά του δρόμου, εμπόδιζαν (λέει...) την ορατότητα των οδηγών του ΚΤΕΛ, σε εκείνο το σημείο όπου ο δρόμος είναι μια μεγάλη ευθεία, ενώ ακριβώς απέναντι από την κερασιά, το οδόστρωμα είναι για ...αμνοερίφια!... Το δε σε εκείνη την πλευρά πεζοδρόμιό του, είναι μονοπάτι για ...ορειβάτες...  Και αντί όλων αυτών, σύμφωνα με την ασυζήτητη απόφαση της κας Βούλγαρη, η λύση ήταν μία και μοναδική :  Να κοπεί η κερασιά!...  Όχι να κοπούν τα ένα-δυο κλαριά της, τα οποία ενδεχομένως (λέει...) να ''ενοχλούσαν'' κάποιον οδηγό λεωφορείου του ΚΤΕΛ, αλλά να κοπεί ολόκληρο το δένδρο!

   Κάπως έτσι, μετά το ''ξήλωμα'' των κάδων απορριμάτων από ολόκληρη την παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πεζοδρόμησης επίσης της παραλιακής, μετά τα συγκλονιστικά Τοπικά Συμβούλια για το ''Λαρνάκι'' και το Γ.Π.Σ. της Ιτέας, ενδεχομένως η κα Πρόεδρος, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να αφήσει και στην οδό Κίρρας το στίγμα της.  Έτσι για να την ''θμόμαστ''...



Πάει η ολάνθιστη κερασιά...

Πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τον περίγυρό της, είπαν στην κα Πρόεδρο να ''κλαδέψει''  και ότι αυτή κατάλαβε να ''κόψει'' την κερασιά, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.  
Εκλαμβάνονται ως κακίες...




9 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΙ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΕΚΟΨΑΝ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΚΑΛΟΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑ ΛΑ ΚΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... κι οταν ένα καλόπαιδο μας ενοχλεί να το στείλουμε στο μνήμα. Ετσι κι αλλιώς θα κάνει άλλο η μάνα του ή αν δεν κάνει αυτή θα κάνουν οι άλλες μανάδες. Ρε άψυχα όντα μάθετε να σέβεστε τη φύση. Και το παραμικρό δένδρο και το μικρότερο λουλουδάκι και το βρωμερότερο αδέσποτο έχουν ψυχή. Ακόμα και για τους εγκληματίες έχει καταργηθεί η ποινή του θανάτου. Γιατί να μην κλαδευτεί η κερασιά και να παραμείνει στη θέση της;
      Βαριόντουσαν να την κλαδεύουν κάθε χρόνο;

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΝΝΟΧΛΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΟΥΓΚΑ Η ΚΥΡΙΑ . ΤΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ !!!! ΤΕΤΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ , ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ Λ. ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!!!! ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ , ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ , ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ??? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΟΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ !!!!!! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ 4.37 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κερασιά όντως δημιουργούσε πρόβλημα, αλλά εμείς ως "Έλληνάρες" πάντα απαιτούμε το "κράτος" να μας σώσει...Όλοι αυτοί που έβλεπαν την κερασιά καθημερινά, κάθονταν και την κοίταγαν και περίμεναν πότε θα συμβεί κάποιο ατύχημα για να κατηγορήσουν πάλι κάποιον "υπεύθυνο"; Ο λόγος που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πάμε μπροστά είναι αυτός ακριβώς! Φυσικά πάντα και προεκλογικά βρήκαμε να κατηγορήσουμε και έναν από τους μοναδικούς ανθρώπους που προσπάθησαν να προσφέρουν στον τόπο μας, χωρίς ανταπόδοση και συμφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κοπεί ένα δέντρο υπάρχουν διαδικασίες που ποτἐ δεν τηρήθηκαν.
      Όπως επίσης υπάρχει δεοντολογία και λογική για την εξεύρεση λύσεων (όχι πονάει δόντι κόβει κεφάλι)
      Οι αυτουργοί παρανόμησαν εκούσια, για να κάνουν ρουσφέτι στο ΚΤΕΛ και δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για το δρόμο καρμανιόλα.
      Η κερασιά ήταν υπεύθυνη για τα ατυχήματα στην Κίρρας και όλοι τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα και με εσάς και με την απάντηση του πρώτου σχόλιου, αλλά έχω δώσει ήδη την απάντησή μου, παρακάτω...θα μπορούσαμε βέβαια να διαιωνίζουμε αυτήν την συζήτηση, αλλά δεν έχει νόημα, το θέμα είναι να αλλάξουμε όλοι τη γενικότερη νοοτροπία μας, ακούγεται κοινότυπο και προσωπικά έχω σιχαθεί να το ακούω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι...

      Διαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΤΩΝ 11.11 ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΚΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ! 1. ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΗΤΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ? 2. ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? 3. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Λ.ΗΡΩΩΝ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ? 4. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ? 5. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ? 6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ? κ.λ.π. !!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, το χέρι μου στο Ευαγγέλιο δεν το βάζω για κανέναν...αυτό που εγώ ξέρω και καταλαβαίνω είναι ότι θέλουμε και "την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο". Οι υποψήφιοι προκειμένου να ικανοποιήσουν και αυτούς που θέλουν το δέντρο και αυτούς που δεν το θέλουν και αυτούς που υποστηρίζουν τα μεταλλεία και αυτούς που τα σαμποτάρουν και αυτούς που θέλουν την πλατεία Ηρώων ως έχει και αυτούς που δεν την θέλουν και άλλα πολλά...καταλήγουν να μην έχουν γνώμη...Τους πολιτικούς, εμείς οι πολίτες τους μάθαμε, να διεκδικούν την ψήφο μας, με αυτό τον τρόπο, γιατί εάν βγει ΕΝΑΣ και υποστηρίξει αυτά που ΟΝΤΩΣ πρέπει να γίνουν και να βγει στις εκλογές θα τον φάνε λάχανο...βλ. κο Ted Worth, που η εντιμότητά του τον οδήγησε στην εκλογή του και μάλιστα ως πρόεδρο πιθανού συμβουλίου, αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσει κανένας να πει κουβέντα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Για αυτό, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, προτείνω σε μία "ιδανική κοινωνία" βέβαια, να κοιτάζουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, το τι πρέπει να γίνει και όχι το τι θέλει ο καθένας να γίνει, ούτως ώστε να μην αφήνουμε πια τα περιθώρια στους πολιτικούς να δρουν με αυτόν τον τρόπο. Ίσως τότε, η δημαρχία να είχε και χρήματα να προσλάβει γεωπόνο για το κλάδεμα του δέντρου αντί να τα είχε φάει στις κατά καιρούς "μελέτες". Ίσως τότε η κα Βούλγαρη να μπορούσε να επιβάλλει την ακέραια και αμερόληπτη γνώμη της, μιλώ από προσωπική πείρα, σε όλους αυτούς που και πάλι θα εκλέξουμε...

      Διαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΤΩΝ 11.00 ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ , ΑΛΛΑ , {υπαρχει παντα ενα αλλα} Η ΑΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ {των Φοινικων την ονομαζουν} ΠΟΥ ΕΝΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ?? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΛΑΛΟΜ ??? ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ : ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή