Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ : Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ...ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Πωλείται και η εντός Ελλάδος βροχή!...

   Η σημερινή κατ' ευφημισμόν και αρεσκόμενη στο να αυτο-ονομάζεται ως Αριστερά Κυβέρνηση, εθεώρησε σκόπιμον και κεφαλαιώδες, κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας θητείας της, να ''ρευστοποιήσει'' εκποιώντας το, ένα κοινωνικό, κοινόχρηστο και μη ιδιόκτητο αγαθό : Το νερό!...
Υποτίθεται ότι, ως μέλημά της (και αυτό διατυμπάνιζε προεκλογικά)
είναι η παροχή και η εξασφάλιση των βασικών βιοποριστικών αγαθών σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, των οποίων τα εισοδήματα, έχουν από εξαφανισθεί, έως καταβαραθρωθεί λόγω της οικονομικής κρίσεως.  Και βεβαίως στα αναγκαία προς την επιβίωση των ανθρώπων αγαθά, συμπεριλαμβάνεται πρωτίστως το νερό.   Το παρεχόμενο μόνον από την φύση νερό, του οποίου ιδιοκτήτης δεν είναι κανείς άλλος, παρά μόνον η ίδια η φύση.
   Η ''καμώμενη'' την Αριστερή (φιλολαϊκή υποτίθεται) Κυβέρνηση λοιπόν και βαυκαλιζόμενη ως μια δήθεν εμπνευσμένη και ιδεολογικά καθαρή ομάδα τεχνοκρατών, επιχειρεί να εμπορευθεί κάτι το οποίο δεν της ανήκει.  Το νερό.  Και για αυτό, εδέχθη, μαζί με τα συγχαρητήρια του Γάλλου Προέδρου Ολάντ για την πρόοδο των ...μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας και την ομάδα των επιχειρηματιών η οποία τον εσυνόδευε κατά το πρόσφατο ταξείδι του στην Ελλάδα, με την οποία ομάδα και εσυζήτησε την παραχώρηση προς εκμετάλλευση του ελληνικού νερού.
Πωλούνται δηλαδή η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ.   Με αριστερά κριτήρια βεβαίως...

   Μια δράκα ανθρώπων μελών της Λαϊκής Ενότητας, κατέφθασαν το Σάββατο το πρωϊ στο φράγμα του Μόρνου, ανήρτησαν το εικονιζόμενο πανώ και με ακροβατικές ενέργειες, έγραψαν επί των τοιχωμάτων του φράγματος, το αυτονόητο : ''Το νερό, δεν πωλείται''.

Ακτιβισμός!  Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας πλέον, των κοινών θνητών, με μια ''λαοφιλή και φιλολαϊκή αριστερή'' Κυβέρνηση.

Πωλείται ο Μόρνος.  Και υποθέτουμε ότι, εάν προκύψει μια περίοδος ξηρασίας και τα νερά του εξαφανισθούν, θα μηνυθούν οι πωλητές, γιατί επώλησαν στους ''συμμάχους'' μας Γάλλους, ''σκάρτο'' πράγμα...

'' Όπου να είναι, θα σηκωθεί ο καπετάν-Σιαφάκας, αντάμα με τον οπλαρχηγό τον Βλαχοθανάση και τους άλλους βουρλισμένους απ' την Δωρίδα και με μπροστάρη τον Μακρυγιάννη, θα ξεπεζέψουν ομπρός απ'τα ανάχτορα, κράζοντας σ'εκείνο το αλλαξόπιστο λεφούσι που θρονιάστηκε πίσω απ'τα μαρμαροκόλωνα : 
Τι κάμετε ωρέ;... Στράφι πάει το αίμα που αιώνες τώρα, πότιζε τον Μόρνο;...  Τι πάτε να κάμετε ωρέ χαϊβάνια;...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου