Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

''ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ'' : ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!...


Ενημέρωση (έπρεπε...)

   Σύμφωνα με το πιο κάτω (και με καθυστέρηση ολίγων ημερών εκ μέρους μας) παρατιθέμενο Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Τουριστικής Αναπτύξεως και Προβολής του Δήμου Δελφών, το οποίον και υπογράφει η πρόεδρός της κα Ελισάβετ Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, υπήρξαν δράσεις της εν λόγω Επιτροπής, ''σε εφαρμογή του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών για το έτος 2015'', όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
   Βεβαίως, οι περιγραφόμενες δράσεις είναι 3 (τρεις) για ολόκληρον το έτος και οι οποίες έλαβαν χώραν κατά το τελευταίο 10ήμερο του μηνός Νοεμβρίου.  Περιελάμβαναν δε, δυο επαφές με τουριστικούς πράκτορες και μια ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου. 

 Αυτά εσυνέβησαν αμέσως μετά το διαφημισθέν επίσης με Δελτίο Τύπου ''φιάσκο'', στα μέσα Νοεμβρίου, με την γνωστή πλέον ''καρικατούρα'' της οποίας η κωδική ονομασία θα ήταν δυνατόν να είναι : ''Ο Happy Traveller τρώει μήλα στην Χάρμαινα''...

  Εδώ όμως, μέσα από αυτό το Δελτίο Τύπου (30-11-2015), φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση και θέληση, έστω και καθυστερημένα, να γίνει κάτι σοβαρό από πλευράς Επιτροπής, για την προβολή αυτού του πανέμορφου και ιστορικού τόπου. Αυτής της ξεχωριστής και παραμελημένης ιδιαιτέρας πατρίδος μας, της Φωκίδος.  Και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το πιστώσουμε στην νεαρή και άπειρη πρόεδρο της Επιτροπής.  Για αυτό και σε διάστημα μόνον 10 ημερών όπως αναφέρει, η κινητοποίηση κατά την γνώμη μας, ήταν ικανοποιητική.

  Όμως.  Δήμος Δελφών, δεν είναι μόνον οι Δελφοί και η Άμφισσα.  Και το τουριστικό προϊόν της περιοχής, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την ιστορία, την εδαφική πολυμορφία, το σύνολο των Κοινοτήτων, την λαογραφία, τα τοπικά προϊόντα και φυσικά τους ανθρώπους και τα έργα τους.  Για αυτό και η σχετική προβολή, θα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, μεθοδικά και με προσοχή, χωρίς τοπικο-ιδεολογικές εξάρσεις και εγωϊσμούς.  Γιατί η οποιαδήποτε ενέργεια της Επιτροπής και της προέδρου της, δεν προβάλλει ή μειώνει τους ίδιους, αλλά τον τόπο μας.  Και επάνω σε αυτό έχουμε και άποψη και λόγο.
Νομίζουμε ότι εγίναμε σαφείς κα Πρόεδρε.

*********************************************** 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 Δελφοί 30/11/2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Δελφών σε εφαρμογή του προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2015, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις προώθησης του προορισμού:

Α) Σειρά συναντήσεων με ταξιδιωτικούς πράκτορες από Ιταλία & Γαλλία  που προωθούν τον «κλασσικό γύρο» είχε η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών κυρία Έλλη Κοτσάνου στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εταιρία «BIG BLUE TRAVEL» στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της βραδιάς η κ. Κοτσάνου βράβευσε τις διακεκριμένες ξεναγούς κα Κική Μπούρα & κα Βίκη Αναστασοπούλου για την συνεισφορά και την αφοσίωση τους στον τουρισμό.
Η BIG BLUE TRAVEL επί σειρά ετών συμπεριλαμβάνει στην γκάμα των προϊόντων της –με ιδιαίτερη έμφαση- τον Κλασσικό Γύρο, ο οποίος διέρχεται τις πιο σημαντικές πολιτισμικά περιοχές της ενδοχώρας: Αθήνα, Αργολίδα (Επίδαυρο-Μυκήνες), Ναύπλιο, Μυστρά, Ολυμπία, Δελφούς, Μετέωρα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βεργίνα, Φιλίππους, Αμφίπολη, Καβάλα, όπως επίσης και στη νησιωτική: Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων της οργάνωσε από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου εκπαιδευτικό γύρο με ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operators από το εξωτερικό.

Β) Το διάστημα 22-24 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ταξίδι γνωριμίας με τον προορισμό από δέκα τουριστικούς πράκτορες από Ινδία & Μπαγκλαντές. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του τουριστικού οργανισμού SIGNATURE και της QATAR AIRLINES. Διοργανώθηκαν θεματικές παρουσιάσεις στις ενότητες Παρνασσού, Δελφών, Ιτέας και Γαλαξιδίου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πρακτόρων ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν & διακεκριμένο στέλεχος της QATAR για όλη την Ασιατική αγορά, με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος έχει και τη θεματική του τουρισμού στην ευθύνη του, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δελφών και της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού.

Γ) Επίσης προβολές του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δελφών ξεκίνησαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ» η οποία μεταδίδεται από το πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και από το πρόγραμμα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η οποία αναμεταδίδεται σε όλη την ομογένεια. Στην πρώτη μετάδοση που έγινε χθες 29-11 με προσκεκλημένο τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, η θεματική ενότητα αφορούσε τον Ελαιώνα και την πόλη της Ιτέας. Θα ακολουθήσει προβολή του συνόλου των Δημοτικών Ενοτήτων σε σύνολο τεσσάρων ακόμη εκπομπών.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
                 ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

1 σχόλιο:

  1. Κοίτα την Εκπομπή 60 λεπτά Ελλάδα. Φεβρουαρίου και. Θα διαπίστωσης. Τον. Πολιτισμό και. Την. Ιστορία. Του. Νομού. Φωκίδος . το. Επόμενο τρένο. Θα. Πέραση. Μετά. Από 15. χρόνια. Καληνύχτα. Φωκίδα…………

    ΑπάντησηΔιαγραφή