Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 ώρα 11:00' 

          Σάββας Καλεντερίδης                                           Αθανάσιος Κολυβάς

  Με την αίθουσα εκδηλώσεων στο "Κυριακοπούλειο"  σχεδόν κατάμεστη και με την απουσία των τοπικών αρχών, εκκωφαντικά ...κραυγάζουσα, επραγματοποιήθη (τελικά!) σήμερα το πρωΐ η συνάντηση-συζήτηση για το μεταναστευτικό, του οποίου τα απόνερα, εγγίζουν πλέον και την περιοχή μας.   Καθ' όσον όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, είναι ειλημμένη η απόφαση της Κυβερνήσεως, να κατανείμει τους συνεχώς καταφθάνοντες εκ Τουρκίας μετανάστες, από τα νησιά μας και την παραμεθόριο, στα ενδότερα της χώρας.

  Προσκεκλημένοι ομιλητές από την συντονιστική ομάδα ήσαν, ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος από την βόρεια Ελλάδα Αθανάσιος Κολυβάς.

  Μετά από τον πρόλογο μέλους της συντονιστικής ομάδος, οι δυο ομιλητές (πρώτα ο Καλεντερίδης και στην συνέχεια ο Κολυβάς), ανέπτυξαν με πειστικό τρόπο και με επιχειρηματολογία, μερικές από τις πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος, αδυνατώντας να διηγηθούν και να περιγράψουν το τεράστιο μέγεθος, τα αίτια, τις συνθήκες και τις παρενέργειες αυτού του μείζονος για την πατρίδα μας προβλήματος, για έναν και μοναδικό λόγο, όπως είπαν αμφότεροι : Δεν θα αρκούσαν για αυτό, όχι η ώρα (ώρες) της συναντήσεως, αλλά ούτε και οι επόμενες ...ημέρες!

  Πειστικός, τεκμηριωμένος και χειμαρρώδης ο λόγος και των δύο, έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να αντιληφθούν ότι, η οποιαδήποτε εξέλιξη του θέματος για την Ελλάδα μας (και την περιοχή μας), θα δημιουργήσει μια νέα κατάσταση, η οποία θα είναι μη αναστρέψιμη.  Και ότι η με όποια μορφή εφαρμογή της "πολυ-ποτισμικότητας", θα αλλοιώσει ριζικά και αμετάκλητα την υπάρχουσα μορφή πολιτικής, πολιτιστικής, νομικής, ιδεολογικής και θρησκευτικής δομής της κοινωνίας μας.  Και μόνον για αυτούς του λόγους, θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί και οι γηγενείς αυτού του τόπου και να αποφασίσουν δημοκρατικά (με επικρατούσα την άποψη της πλειοψηφίας) μέσω ενός δημοψηφίσματος και να μην καθορισθεί το μέλλον κι η ύπαρξη ενός λαού ή ενός έθνους, μέσω κυβερνητικών αποφάσεων.  Η δε αντιμετώπιση αυτής της "επιβολής", είναι κατά τους δυο ομιλητές, οι μαζικές μηνύσεις και αγωγές κατά των φυσικών προσώπων, τα οποία κατέχοντας θεσμικά αξιώματα, αγνοούν τους νόμους, το Σύνταγμα και την κοινωνία.

  Υπήρξαν ερωτήσεις από τους παρισταμένους, ενώ στο τέλος της συναντήσεως, υπεγράφη από τους παρόντες κι ένα κείμενο (δίκην ψηφίσματος), το οποίον θα σταλεί εξωδίκως σε όλες τις τοπικές αρχές και σε όλους του πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής μας.

  Τέλος να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση παρευρέθησαν και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων και το μεταφερόμενο μήνυμα ήταν, "αλληλεγγύη από όλους και προς όλους" για αυτό το προκύπτον πρόβλημα στην περιοχή μας. 



9 σχόλια:

  1. οι ακροαριστεροι για να τα κανουν μπαχαλο και να μαζεψουν ψηφους σε βαρος της τοπικης κοινωνιας δεν εμφανιστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλετε να μας πείτε ή να μας δείξετε δείγματα διάκρισης του διακεκριμένου δημοσιογράφου Αθανασίου Κολυβά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαθηκε η ευκαιρια να ακουστουν οι αποψεις των τοπικων αιρετων, μιας και προτιμησαν ν'απεχουν. Μαλλον θεωρουν οτι ΔΕΝ τους αφορα το θεμα! Ακομα να ακουγαμε και τις αποψεις ολων των τασεων αλληλεγγυων και μη. Οψομεθα να τους ακουσουμε λιαν συντομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι πάθανε την πλάκα τους με την προσέλευση του κόσμου...είχανε βλέπεις συνηθίσει να μαζεύονται στις κομματικές συγκεντρώσεις καμμία δεκαπενταετία νοματαιοι κ τους κακοφανηκε το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κομματική συγκέντρωση του ΛΑΟΣ και του ευρύτερου δεξιού άκρου ήταν; Γιατί τότε δεν το έγραφαν στην ανακοίνωση. Υποψήφιος βουλευτής ΛΑΟΣ ο δημοσιογράφος Κολυβάς και ο Καλεντερίδης που σιγοντάρει αλλά δεν εκδηλώνεται.
      Πείτε το ωρέ παιδιά μην ντρέπεστε.

      Διαγραφή
    2. για την ουσια της συγκεντρωσης θα πεις κατι? γιατι εγω ειδα ανθρωπους απο ολο το δημοκρατικο τοξο

      Διαγραφή
  5. το ΛΑΟΣ είχε πει 'ναι' σε όλα στη συγκυβέρνηση ; μνημονιακο; αυτα τα ξεχασαμε ; βαλτε κανεναν καθαρο......και αμόλυντο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία!
    Σάββας Καλεντερίδης: πράκτορας της ΕΥΠ(ΚΥΠ) με ειδίκευση στα τουρκικά. Εκτέλεσε την παράδοση του Οτσαλάν μετά την εντολή του Πάγκαλου. Από τότε άφησε τις δουλειές ως πράκτορας … και έγινε αναλυτής. Αγαπητός των Αμερικάνων και του Μελισσανίδη, του "βραβευμένου" από τις ΗΠΑ για τις υπηρεσίες του.

    Αθανάσιος Κολυβάς: προσφάτως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΛΑΟΣ, αλλά στις περιφερειακές ήταν με την ΝΔ, υφυπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα, ένεκα των σχέσεων του με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εισαι σιγουρος οτι ο Κολυβας ηταν υφυπουργοςτου Συριζα? Υπαρχουν ακομα κομματα οπως ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ? Για την συγκεντρωση ...τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή