Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : ΠΕΡΙ ΣΤΑΧΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Προσογή στην απόρριψη στάχτης από τζάκια,
Ξυλόσομπες, κ.λ.π. , στους κάδους απορριμμάτων.


Ο καιρός το τελευταίο διάστημα αρχίζει να δείχνει τα χειμωνιάτικα σημάδια του και το κρύο σε αρκετές περιοχές έχει κάνει αισθητή την παρουσία του , με συνέπεια οι περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν ξεκινήσει ήδη την χρήση τζακιού και ξυλόσομπας , ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης.
Η χρήση τζακιού και ξυλόσομπας μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση πυρκαγιών αν δεν προσέξουμε , όχι μόνο στους χώρους που το χρησιμοποιούμε , αλλά και στους χώρους όπου άθελά μας θα πετάξουμε την χρησιμοποιημένη στάχτη.
Έχουμε δηλαδή φαινόμενα πρόκλησης πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων , εξαιτίας της ρίψης από συμπολίτες μας , της ζεστής στάχτης που συλλέγουν από τζάκια , ξυλόσομπες, κ.λ.π.
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συλλέγουμε την στάχτη και να την αφήνουμε να κρυώσει καλά ΠΡΙΝ την πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων.
ΚΑΛΟ είναι να την σβήσουμε με νερό ή διαφορετικά να την συλλέγουμε σε ένα μεταλλικό κουβά , να την αφήνουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο να κρυώσει και μετά να την πετάμε.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ η ζεστή στάχτη να τοποθετείται απευθείας σε πλαστικές ή χάρτινες σακούλες.
Η ζεστή στάχτη που θα πεταχτεί μέσα στον κάδο απορριμμάτων σε συνδυασμό με άλλα εύφλεκτα υλικά που τυχόν υπάρχουν στο εσωτερικό του κάδου απορριμμάτων , θα προκαλέσουν ανάφλεξη και πυρκαγιά που σε πολλές περιπτώσεις αν αυτή δεν γίνει εγκαίρως αντιληπτή ώστε να κατασβεσθεί άμεσα , μπορεί να προκαλέσει πέρα από την καταστροφή του κάδου απορριμμάτων (που αποτελεί δημόσια περιουσία και κατά συνέπεια χρήματα των Δημοτών) και πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς σε γειτονικά οικήματα , σπίτια ή ακόμα και σταθμευμένα αυτοκίνητα , με ότι συνεπάγεται αυτό για την περιουσία αλλά και την ίδια την ζωή των συνανθρώπων μας.
Επίσης πρέπει να ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ιδιαιτέρως ότι η οποιαδήποτε καύση απορριμμάτων ακόμη και εντός του κάδου , ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ σημαντικά την υγεία των συνανθρώπων μας , των οποίων οι κατοικίες τους γειτνιάζουν με αυτούς, διότι από την καύση των απορριμμάτων απελευθερώνονται στο περιβάλλον επιβλαβείς ουσίες και κυρίως ΔΙΟΞΙΝΕΣ που δημιουργούν προβλήματα στην υγεία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ η προσοχή των συμπολιτών μας, προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων.


Καλή και Ασφαλή Χρονιά
Ο Διοικητής Δ. Π.Υ. Φωκίδος

Ανδρέας Στεφ. Μωράτης
Αντιπύραρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου