Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΙΝΙΚΩΝ


Δυστυχώς...

   Μετά από την ''μεγαλειώδη'' κινητοποίηση της Δ/σεως Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για το πρόβλημα της προσβολής των Φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι εντός των ορίων του Δήμου Δελφών, διεπιστώθη από την πρόσφατη αυτοψία, ότι την ''νύφη'' επλήρωσαν και Φοίνικες αναπτυσσόμενοι εντός ιδιοκτησιών.  Και δεν ήταν δυνατόν να έχει γίνει διαφορετικά, μιας και ο ρυγχοφόρος-καταστροφέας των δένδρων, δεν ζητούσε ...τίτλους ιδιοκτησίας από τα δένδρα, προκειμένου να εγκατασταθεί επάνω τους.
   Επροηγήθη η σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ε. Ιτέας, όπου ...''μπήκαν τα πράγματα στην θέση τους'' (από πλευράς οργανώσεως της ...μη αντιμετωπίσεως του προβλήματος).  Και τώρα σε μιά απέλπιδα προσπάθεια εμποδίσεως της μετεγκαταστάσεως του σκαθαριού, από τους ήδη προσβεβλημένους Φοίνικες σε άλλους υγιείς κατά την διαδικασία της αποκομιδής των, έρχεται το ''Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας'' του Δήμου Δελφών με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου και προσφέρει την συνδρομή του σε ιδιοκτήτες προσβεβλημένων Φοινίκων.  Έστω και τώρα, είναι κάτι.

Ερώτηση : Θα ζητηθούν ευθύνες για τον τρόπο αντιμετωπίσεως του προβλήματος από τις Υπηρεσίες του Δήμου Δελφών;
Ή για να το θέσουμε διαφορετικά : Υπάρχει σε κάποιους η ευαισθησία, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή των δένδρων, λόγω της αμέλειάς των;...
Ψιλά γράμματα...

***************************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            ΙΤΕΑ 16/12/2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από αυτοψία, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας του Δήμου Δελφών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών (Άμφισσα, Ιτέα, Κίρρα, Γαλαξείδι), διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προσβεβλημένοι φοίνικες από τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών (Rynchophorus ferrugineus) και εντός ιδιοκτησιών.
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν σε ιδιωτικούς χώρους φοίνικες (αυλές, κτήματα κ.λ.π.), οι οποίοι έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί τον ρυγχοφόρο των φοινικοειδών, πριν προβούν στην απομάκρυνση τους να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2265351107 &2265351121 (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας & Κτηνοτροφίας του Δήμου Δελφών) προκειμένου να μπορούμε να προγραμματίζουμε από κοινού την ασφαλή απομάκρυνση των προσβεβλημένων φυτών .
Εκ του Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου