Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ''ΚΛΑΡΙ'', ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΒΙΑΣ.


 ''Τ' Ανδρούτσου οι εγγόνοι γύρευαν
να πιάσουνε στασίδι,
τριγύρω απ'το πλινθόκτιστο
της δόξας 'κονοστάσι''
(πρόσφατο δημοτικό άσμα)

***********************

                                      ΑΜΦΙΣΣΑ, 02.12.2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 62/2015

ΘΕΜΑ: “Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο κατάργησης του Α.Τ. Γραβιάς”



Με δυναμισμό και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γραβιά η κινητοποίηση του λαού της περιοχής μας, που διαμαρτύρεται για το σχέδιο κατάργησης του Α.Τ. Γραβιάς.
Μετά το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στις 20.11.2015 η Συνέλευση των κατοίκων και των φορέων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας (Γραβιάς, Καλλιέων και Παρνασσού) που αστυνομεύονται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και μετά τις αντίστοιχες Αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 27.11.2015, σήμερα και οι δημότες μας έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό «παρών», αποκλείοντας συμβολικά την Ε.Ο. Άμφισσας – Λαμίας στο ύψος της διασταύρωσης της Γραβιάς.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος κόσμου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος, τοπικοί Αντιδήμαρχοι, πολλοί Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι Κοινοτήτων), ενώ από τη Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε η παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» με επικεφαλής της τον κ. Παναγιώτη Μέγκο.
Η βούληση των δημοτών του Δήμου Δελφών είναι σαφής και εκφράστηκε πλέον δυναμικά και κατηγορηματικά: Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς, το οποίο καλύπτει έναν τεράστιο τομέα μέσα στο Δήμο μας (έκταση που από μόνη της ισοδυναμεί μ’ έναν μεγάλο «καλλικρατικό» Δήμο). Τυχόν κατάργηση του Τμήματος είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιφέρει κατακόρυφη υποβάθμιση του επιπέδου, αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το αρχικό της σχέδιο.
Καλούμε το βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, να συμμετάσχει στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία προς τα κυβερνητικά στελέχη του αρμοδίου Υπουργείου.
Εμείς, ως Δήμος Δελφών, μετά και την ξεκάθαρα εκφρασθείσα απαίτηση των συμπολιτών μας, θα εντείνουμε τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση για να αντιληφθεί τη ζωτική σημασία του θέματος.
Στον αγώνα αυτόν πρέπει να είμαστε όλοι ταγμένοι και ενωμένοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της διάσπασης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα της υπονόμευσης. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε!
------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Πόσοι από την τοπική κοινωνία συμμετείχαν; Αν εξαιρέσεις τους δημοτικούς συμβούλους και τους ενδιαφερόμενους αστυνομικούς οι κάτοικοι ήταν λιγότεροι από δέκα. Αυτό δείχνει πόσο εκτομάται στην περιοχή η Δημοτική Αρχή και οι ενέργειές της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή