Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

''ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ'' : ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


Οι αθόρυβοι εθελοντές
προστασίας της θαλάσσης μας

   Και τι άλλο να κάνουν;  Και με ποιόν άλλον τρόπο να κάνουν τους ''αρμοδίους'' να αναλάβουν τις ευθύνες τους;  Να προμηθεύσουν από μόνοι τους το Λιμεναρχείο Ιτέας με σκάφος, ή να αυτο-βαπτισθούν αυτοί οι ίδιοι και κάποιοι ιδιοκτήτες ελαφρών σκαφών, σε έννομους προστάτες του Κρισσαίου Κόλπου;...
Στο όνομα της κρίσεως λοιπόν και όσα μας φέρουν τα κύματα.  Είναι έτσι όμως;...

************************************************

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ
ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΔΥΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
" ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ "
Μέλος Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 
 
Θέμα:  ''Έλλειψη Σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας''

 

Ο σύλλογός μας επανέρχεται για ακόμη μία φορά στο θέμα της έλλειψης σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας μη αποδεχόμενος την αδιαφορία και τις ελλιπείς ενέργειες, αν έχουν γίνει κάποιες, των υπευθύνων. Το λιμάνι της Ιτέας δεχόμενο κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστικών και άλλων μεγάλων σκαφών δεν νοείται εδώ και μία πενταετία να μην διαθέτει ένα σκάφος, από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε ο ρόλος του σε Λιμεναρχείο, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες του λιμανιού του Γαλαξιδίου. 

Ο θαλάσσιος χώρος ευθύνης του καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Κορινθιακού και τα πλωτά μέσα που θα έπρεπε να έχει, είναι ανύπαρκτα. Δεν πραγματοποιούνται έτσι κανενός είδους θαλάσσιοι έλεγχοι για παράνομη αλιεία από ερασιτέχνες και επαγγελματίες και οι καταγγελίες μένουν σε έλεγχους από τη στεριά και από απόσταση. 

Σε περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να παρέχει βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά συνανθρώπων μας αλλά και ξένων πολιτών στη θάλασσα καλείτε το σκάφος του Λιμεναρχείου Αιγίου ή της Πάτρας και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν είναι πολύ μεγάλος με ότι συνεπάγεται αυτό. Με τα ιδιωτικά σκάφη δεν λύνετε το πρόβλημα, επίσης δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε τις φήμες που αναφέρουν ότι κάποιοι δεν επιθυμούν με τίποτα να υπάρχει σκάφος και αντιδρούν ή εμποδίζουν τις τυχόν ενέργειες. Μέχρι τώρα έχουμε ζητήσει να βρεθεί μία λύση με έγγραφα προς τα αρμόδια κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος αλλά δεν έχει ακόμα δοθεί καμία έγγραφη απάντηση, εμείς θα συνεχίσουμε να τους το ζητάμε. Όλοι οι συναρμόδιοι και συνυπεύθυνοι απλά δικαιολογούν το θέμα με το πρόσχημα της κρίσης και της έλλειψης πόρων γενικότερα. 

Πρέπει οι αιρετοί πολιτικοί μας να συντονίσουν τις προσπάθειες για να δοθεί λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα και στην κατεύθυνση αυτή όπως πάντα μέχρι τώρα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου