Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

14 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ


Ουκ ολίγες

   Όπως ήταν γνωστό και σύμφωνα με τον κανονισμό των υποψηφιοτήτων, το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015, έληξε η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων, για όσες ελληνικές πόλεις θα ήθελαν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.  
Για αυτό το έτος έχει ορισθεί ότι, τον τίτλο θα φέρουν από κοινού 2 (δυο) ευρωπαϊκές πόλεις : Μια από την Ελλάδα και μια από την Ρουμανία.
Συνολικά κατατέθηκαν δεκατέσσερις (14) αιτήσεις υποψηφιότητας. Πιο αναλυτικά, οι πόλεις οι οποίες εκατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας είναι, με αλφαβητική σειρά, οι εξής:

Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.

Oι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν, μερίμνη του ΥΠΠΟΑ, στους εμπειρογνώμονες οι οποίοι απαρτίζουν την Επιτροπή Επιλογής, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, εν ευθέτω χρόνω, στην ιστοσελίδα  http://ecoc2021.culture.gr  σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διοργάνωσης της συναντήσεως προεπιλογής, κατά την οποία οι πόλεις θα παρουσιάσουν αναλυτικά την υποψηφιότητά τους.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Χώρα μας έχει αναλάβει κατά το παρελθόν, από την ημερομηνία ενάρξεως του προγράμματος των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, άλλες 3 (τρεις) φορές αυτόν τον τιμητικό τίτλο, με αντίστοιχες πρωτεύουσες, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ...
    Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ??????
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΙ???
    ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ, ΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ( ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ ) ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ? ΣΑΝΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή