Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ...


Διευθέτηση Περιουσίας (του;)

   Στην αυριανή Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδος θα εισηγηθεί του 34ου θέματος της Ημερησίας Διατάξεως, όπου μεταξύ ασπασμών, ανταλλαγής ευχών και μελομακάρονων, οι συμμετέχοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, θα πρέπει να συναινέσουν στην παραχώρηση χώρου εντός του κτηρίου όπου στεγάζεται και η Π.Ε. Φωκίδος (η παλαιά Νομαρχία δηλαδή), για την δωρεάν χρήση αιθούσης από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδος. 
Άλλοις λόγοις, ο αντιπεριφερειάρχης είτε παρακινούμενος από τρίτους, είτε από μόνος του, θέλει να στεγάσει τον εν λόγω Σύνδεσμο, θεωρώντας ότι το παραγόμενο έργο από τα μέλη του Συνδέσμου, καθώς και η συχνότητα των επαφών τους, δεν θα πρέπει όπως επί τόσα έτη τώρα, να μην υποβοηθείται από την Τοπική ή την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.  Και για αυτό, αντιλαμβανόμενος το διαπιστωμένο κοινωνικό πρόβλημα, αυτό, της μη στεγάσεως του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φωκίδος σε αρμόζον και ανέξοδο οίκημα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Περιφέρεια, την παραχώρηση μιας αιθούσης από το κτήριο όπου στεγάζεται και η Π.Ε. Φωκίδος.

   Φανταζόμαστε ότι, εάν ο αντιπεριφερειάρχης είχε στην ιδιοκτησία του ανάλογο χώρο στην Άμφισσα, προφανώς θα τον είχε παραχωρήσει για τις ανάγκες του Συνδέσμου.  Όπως και το ίδιο θα είχε κάνει φανταζόμαστε και για άλλους Συλλόγους ή Ομίλους, των οποίων το έργο στην περιοχή μας, ''βγάζει μάτια''...  Και για να μην τους αναφέρουμε όλους, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ασχολούνται με τον πολιτισμό, την ιστορία, τον εθελοντισμό, την αιμοδοσία και τόσες άλλες κοινωνικές και πνευματικές παροχές, των οποίων η παρουσία και το έργο στην κοινωνία μας, δεν είναι συνυφασμένη με την κατάθεση στεφάνων στις εθνικές εορτές και επετείους.

   Στον συγκεκριμένο Σύνδεσμο, γίνονται μέλη, όσοι Έλληνες Πολίτες κάτοικοι Φωκίδος, υπηρέτησαν την θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό, ως Έφεδροι Αξιωματικοί.  (στον συγκεκριμένον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί άνδρες του Νομού μας, ευδοκίμως ή αδοκίμως διακριθέντες ως επιστήμονες, επιχειρηματίες και αιρετοί). Τα δε γραφόμενα στο συγκεκριμένο άρθρο, πέραν του αυτονόητου σεβασμού μας για τον Σύνδεσμο,  έχουν να κάνουν μόνον με τις ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη και μόνον με αυτές και τίποτε άλλο.

   Από όχι δική του περιουσία λοιπόν ο αντιπεριφερειάρχης, μοιράζει κατά το δοκούν χρήσεις αιθουσών.  Σύμφωνα δε με όχι ακριβείς και όχι ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο παραχωρούμενος χώρος είναι στο ισόγειο του κτηρίου, εκεί όπου έως και σήμερα λειτουργεί το ΚΕΠ Αμφίσσης.  Θα παραχωρηθεί δηλαδή ένα τμήμα αν όχι ολόκληρος ο χώρος του ΚΕΠ.  Και αυτό θα φανεί.  Οσονούπω.

   Να σημειώσουμε ότι αναμένουμε και την χροιά της ψήφου του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Αγγελέτου, ο οποίος συμμετέχει στην εν λόγω Επιτροπή.
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τμήματα της Προσκλήσεως για την Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος.

************************************************************


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Λαμία, 21 -12 - 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                    Αριθμ. πρωτ.: (οικ.) 2221
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής
του άρθρου 175 του Ν. 3852/2010


Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
Πληροφορίες

Αρ. τηλεφ.
Αρ. FAX
E-mail
: Πλ. Ελευθερίας 3
: 35 100 Λαμία
: Ιππολύτη Μπαλκούρα
: Ζωή Σύψα
: 22313-53342
: 22313-53343


ΠΡΟΣ: Συνημμένο πίνακα αποδεκτών




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 38η (τακτική) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακών Επιτροπών (Πλατεία Ελευθερίας 3, 1ος όροφος - Λαμία), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

...........................................
......................................................

ΔΩΡΕΕΣ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 33o: Έγκριση δωρεάς ενός επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.

ΘΕΜΑ 34o: Έγκριση παραχώρησης για δωρεάν χρήση αίθουσας στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φωκίδας από την Περιφερειακή Ενότητας Φωκίδας.
(Εισηγητής των ανωτέρω θεμάτων κ. Κων/νος Μίχος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας).

....................................................



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


****************************************************

Ανανέωση 29-12-2015 14:20'

Παραθέτουμε σχόλιο το οποίο λάβαμε σήμερα και ώρα 11:22' από επώνυμο σχολιαστή για το παραπάνω άρθρο μας :

‘’Κύριε’’ Κουτρολίκο Ο γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο. Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ΄΄κύριε’’ Κουτρολίκο ότι ο χώρος που πρόκειται να παραχωρηθεί κατά χρήση στον ΣΕΑΝ είναι ένα μικρό γραφείο 15m2 περίπου δίπλα στο κυλικείο και δεν πρόκειται να γίνει έξωση στο ΚΕΠ όπως γκεμπελικά υπαινίσσεστε . Με δεδομένη λοιπόν την ‘’ακρίβεια’’ της την εν λόγω πληροφορίας καταλαβαίνει κανείς πόσο ανταποκρίνονται στη αλήθεια και οι άλλες δημοσιεύσεις σας. Όσο για τους θρασύδειλους σχολιαστές ,γιατί τόση χολή βρέ παιδιά ? έχετε όνομα ? γράψτε το αν έχετε στο παντελόνι σας αυτά που σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Γιάννης Τσινταβής Μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΝ Φωκίδος

Απάντηση :

Κύριε Τσινταβή (χωρίς εισαγωγικά).
Προφανώς, ως γνώστης του ''Γκεμπελισμού'' εσείς ο ίδιος, έχετε την άποψη ότι από τα λεγόμενά σας, κάτι θα μείνει ως σκιά στις προθέσεις και στην πολιτεία μου.  Ότι το να μου πρασάπτετε την εικόνα του ''Γκεμπελιστή'' θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι προϊόν γνώσεως και μελέτης των πεπραγμένων μου από εσάς και συνεπώς εσείς ως αυθεντικός εκφραστής της ακριβείας και της πραγματικότητος, έχετε κάθε δικαίωμα να λοιδορείτε και εμένα και τον κάθε άλλον έχοντα διαφορετική άποψη από την γνησίως εκπαιδευθείσα δική σας. Έτσι είναι;
Συλλήβδην λοιπόν, με κατηγορείται πως, ότι έχω γράψει εδώ και 3 περίπου έτη, είναι ανακριβές.  Κι ας συνοδεύεται από δημόσια έγγραφα.  Κι ας υπάρχουν επιχειρηματολογίες και μαρτυρίες.  Αρκεί το ότι το υποθέτετε εσείς.
Ορθώσατε λοιπόν το ανάστημά σας για να υπερασπισθείτε : 
Το Σύνδεσμό σας; 
Την αίτηση; (ποιού;) 
Κάποιο επώνυμο μέλος του Συνδέσμου σας; 
Ή μήπως την διαδικασία παραχωρήσεως αιθούσης σε εσάς;

Κύριε Τσινταβή (χωρίς εισαγωγικά)
Δεν μου είπατε όμως, μιας και γνωρίζεται και το όνομά μου (όπως και εγώ σας γνωρίζω), τι είναι αυτό το οποίο κάνει τον Σύνδεσμό σας να ξεχωρίζει και να χρειάζεται ειδική μεταχείριση από την Πολιτεία.  Το κοινωνικό του έργο, ή μήπως η ποιότητα των μελών του;
Βεβαίως, όπως ήδη θα γνωρίζεται, μόλις έγινε γνωστή (από διαρροή) η προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη να σας ''τακτοποιήσει'', υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους και Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι απείλησαν με κατάληψη του χώρου.

Είμαι επιεικής απέναντί σας στην απάντησή μου κύριε Τσινταβή (χωρίς εισαγωγικά).  Και τούτο γιατί θεωρώ ότι απλά είσθε ο ''μπροστινός'' και συνεπώς, δεν πρέπει να τύχετε της αναλόγου απαντήσεως.
Τώρα, εάν εσείς ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Φωκίδος,  πιστεύετε ότι έχετε κάτι για το οποίο ξεχωρίζεται, εμείς τι να προσθέσουμε...
Τέλος και δια παντός. 

7 σχόλια:

  1. Στο παλιό κτήριο υπάρχουν αδεια γραφεία.Θάχουν και γραμμή τηλεφώνου, μη τυχόν γίνει καμιά επιστράτευση και ζαλισμένοι απ τα τσίπουρα δεν το καταλάβουν.Θάχουν και θέρμανση;Ο Αγγελέτος άν περνά η πρόταση θα ψηφίση κατά,αλλά γιατί νομίζεις ότι νοιαζόμαστε τι θα κάνει;Απο τις βουλευτικές παραιτήθηκε γιατι διαφωνούσε σε τι; Ενώ τώρα ποιες θέσεις υποστηρίζει;Αλλά άν παραιτουνταν θάχανε το βόλεμα στην δουλεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τυχαίο άραγε;
    Όχι βέβαια αφού μέλος του πολυπράγμωνος συνδέσμου(κατάφεραν και ταξίδεψαν μέχρι την Κύπρο) είναι ...ποιός άλλος από τον πρώην δήμαρχο ν.φουσέκη.
    Τώρα πως γίνεται η αντιπεριφέρεια να "περικυκλώνεται"όλο και περισσότερο από άτομα του πρώην δημάρχου,μόνο ο μίχος μπορεί να μας πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι ο Φουσέκης; Σας έχει γίνει μόνιμη ιδέα; Πάλι αυτός τα κανονίζει όλα; Πως γίνεται ρε παιδιά; Τόσο μάγκας είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι τραβάτε ζόρι με το Φουσέκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές τις ρουσφετολογικές υποσχέσεις της ναφθαλίνης τις είχε δώσει ο Φουσέκης αλλά δε πρόκαμε.
    Τώρα που είναι στα πολύ κάτω του, γλείφει να του δώσουν λίγη εξουσία,ο καϋμένος, έστω και αποκόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε τραβάτε μεγάλα ζόρια λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΑΛΩΝΩΝ!
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΑΡΟΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ, ΕΝΟΟΥΣΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    Α!ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΦΑΝΕΛΑ ΦΟΡΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή