Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
«Eκδήλωση - Διάλεξη “Το διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια”».

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διάλεξη με θέμα «Το διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια», η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξειδίου, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Γαλαξειδίου, την Πέμπτη 10.12.2015, με κεντρικό ομιλητή τον Υποδιοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ.Βασίλειο Παπακώστα και αξιωματικούς της Υπηρεσίας.
Η διάλεξη απευθυνόταν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν σ’αυτό, τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά την διεξαγωγή της διάλεξης, ήταν:
  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Το διαδίκτυο σήμερα, η θετική του πλευρά, η εξέλιξή του και η μελλοντική του διάσταση.
  • Οι μορφές των διαδικτυακών απειλών, τα μέτρα προστασίας και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, τακτικές αναγνώρισης και καλές πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα της διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Ο εθισμός στο διαδίκτυο και η φιλική σύμβαση γονέων και παιδιών, ως μέσο αντιμετώπισης του εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο.
  • Οι καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή των άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Αυγουστίνος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ.Θεοκτίστου, μετά της συνοδείας του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ.Κωνσταντίνος Μίχος, ο Δήμαρχος Δελφών κ.Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας κ.Αλεξάνδρα Γκαμηλιάρη, Πρωτοδίκες Δικαστές, η πρώην Βουλευτής Φωκίδας κ.Ασπασία Μανδρέκα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ.Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας Ταξίαρχος κ.Ιωάννης Πολύζος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ.Ηλίας Παπαδρόσος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ.Χρήστος Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος της Δημ.Ενότητας Γαλαξιδίου κ.Γεώργιος Νάκος, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών κ.Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, o Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δελφών κ.Ηλίας Θεοφάνης, o Διευθυντής του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άμφισσας κ.Παναγιώτης Ρομβοτσάνος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ.Βασίλειος Αυγερινός, ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Φωκίδας κ.Ηλίας Καστρίτης, ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Φωκίδας κ.Ιωάννης Αλωνάρης, ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ.Γαλαξιδίου κ.Στέλλιος Μοσχονάς, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γαλαξιδίου κ.Σπυρίδων Παπαλουκάς, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γαλαξειδίου κ.Θεόδωρος Μήταλας, ο Διοικητής του Γ΄Λιμενικού Τμήματος Γαλαξειδίου Σημαιοφόρος Λ.Σ. κ.Ιωάννης Τσελές, η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Γαλαξείδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. κ.Νάνσυ Παντελεημονίτου, με την ευγενική χορηγία της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ.Δρόσος Παρασκευάς, , οι Πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξειδίου κ.Γεώργιος Μηνάς και της Τοπικής Κοινότητας Πεντεορίων κ.Δρόσος Βελίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου κ.Αικατερίνη Καραδήμα, Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, καθώς και Απόστρατοι, εκπρόσωποι των τοπικών Φορέων & Συλλόγων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξειδίου κ.Αθανάσιος Παρασκευάς και προλόγισαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φωκίδος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Αυγουστίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ.Κωνσταντίνος Μίχος, ο Δήμαρχος Δελφών κ.Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ.Ανδρέας Αποστολόπουλος.
Γαλαξείδι 12 – 12 - 2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο


(*) Δεν κατέστη δυνατό να παραστεί και να εισηγηθεί το θέμα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος κ.Εμμανουήλ Σφακιανάκης, λόγω έκτακτου ανυπέρβλητου υπηρεσιακού κωλύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου