Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ''ΟΥΤΟΠΙΑ''

OYTOΠIA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19-12-15, η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η δομή αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης «ΟΥΤΟΠΙΑ» στο Κυριακοπούλειο στην Ιτέα.
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν αρκετοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που άκουσαν με προσοχή τους ομιλητές Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, δικηγόρο, μέλος του κινήματος 3Β και Ηλία Παπαδόπουλο, οικονομολόγο, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Μετά τις ομιλίες τους ακολούθησε ένας πολύ ζωντανός και δημιουργικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων στην συζήτηση και απαντήθηκε πλήθος αποριών και ερωτήσεων από τους ομιλητές.
Μας ανέλυσαν :
  • Την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την πώλησή τους έναντι πινακίου φακής στους διεθνείς κερδοσκόπους.
  • Το νέο και δυσμενέστερο για τους οφειλέτες νομοθετικό πλαίσιο που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να ισχύει από την 1-1-2016 για τις τράπεζες και τα χρέη προς αυτές μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στο Νόμο Κατσέλη.
  • Την σημασία του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη. (υποταγμένου δανειολήπτη).
  • Την εφαρμογή διαδικασιών για εξπρές πλειστηριασμούς σε εξευτελιστικές τιμές των ακινήτων.
  • Τις μεθόδους παρεμπόδισης πλειστηριασμών.
Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δράσουμε δυναμικά για :
- Την υπεράσπιση της ακίνητης περιουσίας των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, με διεκδίκηση της αναστολής όλων των πλειστηριασμών.
- Την υπεράσπιση των υπερχρεωμένων μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, τόσο απέναντι στις τράπεζες, όσο και στις φορολογικές αρχές και τα ασφαλιστικά ταμεία και της απόκρουσης των εκποιήσεων και αναδιαρθρώσεων υπό την αιγίδα των τραπεζών.
- Την υπεράσπιση της αγροτικής γης και την απόκρουση της εκποίησης και συγκεντροποίησής της, με μοχλό την εξοντωτική φορολογία και τις οφειλές τους στο τραπεζικό σύστημα.
ΜΕ ΤΟ ΝΑ :
  • Ενημερώνουμε συνεχώς όλους τους συμπολίτες μας γύρω από τα θέματα αυτά.
  • Να συγκεντρωνόμαστε κάθε Τετάρτη 4- 5 το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Άμφισσας για να αποκρούουμε τους πλειστηριασμούς.
  • Να ενεργοποιήσουμε κάθε εργατικό ή επαγγελματικό σωματείο, ώστε να λάβουν ενεργό ρόλο κι αυτά στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.
  • Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


1 σχόλιο:

  1. Ποιος σας ειπε οτι δεν υπαρχουν εγκεφαλοι MADE IN CINA? Δεν εξηγειται αλλιως ρε παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή