Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

''ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ'' : ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ, ΨΑΡΕΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ο και Αριστερός, Βαγγέλης Αποστόλου)


Ψηφοθηρία ήταν και επέρασε...

  Ο τα πάντα υποσχόμενος προ 18 μηνών, τότε υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Βαγγελης Αποστόλου και μετά παρρησίας εσαεί κομπάζων, ως ο επί των αγροτικών θεμάτων ''επαΐων'' από την συνομοταξία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς εθεώρησε ότι, ...τα ψάρια του Κορινθιακού  με την ψήφο τους, του εστέρησαν την δόξαν του ''εστεμμένου'' Περιφερειάρχη, για αυτό και ευθύς αμέσως μετά την υπουργοποίησή του, έσπευσε να τους ευχηθεί  τον Κακό τους τον Χρόνο!...
   Όπως αναλυτικά περιγράφει στο παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου, ο καλός Σύλλογος των Αυτόνομων Δυτών Ν. Φωκίδος ''Κρισσαίος'', ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της σημερινής Κυβερνήσεως, ανέλαβε την πρωτοβουλία να σπείρει τον θάνατο στα ψάρια του Κορινθιακού Κόλπου, έτσι από μόνος του, παρασυρόμενος ίσως από την δίψα για ''ανάπτυξη'', κάποιων σκαφούχων αλιέων, των οποίων το ευαγγέλιο είναι ένα : ''Ιχθυόσκαλα μόνον στην Κύμη και στην Χαλκίδα!''
Ο Βαγγέλης ο Αποστόλου, του οποίου η γραπτές διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια της θητείας του ως αντιπολίτευση εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, διεμοιράζοντο στους πάντες κατά ριπάς και ήσαν εκδιδόμενες σε ...εβδομαδιαία βάση, ακόμη και για το εάν ο Περιφερειάρχης έτρωγε ...αρτίσιμα κατά την διάρκεια νηστίσιμης ημέρας, ο Βαγγέλλης ο Αποστόλου λοιπόν, ο Αριστερός, απεφάσισε ότι, εάν στερηθεί των ψαριών του ο Κορινθιακός Κόλπος, θα εκπληρωθεί το εκ παλαιόθεν καταγραφέν απόφθεγμα από την λαϊκή μούσα : ''Τι με κυττάτε και δεν με βαράτε!...''.
Και τότε τα λαϊκά στρώματα, θα χορτάσουν ψάρι!...

Και θα καταγραφεί βεβαίως αυτός ο άνθρωπος από τον ιστορικό του μέλλοντος, ως ο Βαγγέλης,  ο κουτσομουροπνίχτης!...

Χρόνια Πολλά στα ψάρια!...

******************************************* 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ
ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΔΥΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
" ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ "
Μέλος Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Θέμα: <<Σχέδιο αλιείας με βιντζότρατα για ερευνητικούς σκοπούς>>

Ο σύλλογός μας με αφορμή την 18/12/2015 Α. Π. : 7317/142567 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια και έχοντας πολυετή γνώση για το τι πρόκειται να συμβεί πανελλαδικά και ειδικότερα σε μία κλειστή θάλασσα όπως ο Κορινθιακός θέλει να ενημερώσει και να καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η ίδια κυβέρνηση ήταν και στις αρχές του 2015 που μετά από γενική κατακραυγή για το νόμο που εφαρμόστηκε ( βασιλικό διάταγμα του 1966 ) ανέστειλε την απόφαση έρχεται ξανά να την εφαρμόσει. Τι πραγματικά άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα είναι άξιο απορίας. 
Η επαγγελματική αλιεία με βιντζότρατα θα πρέπει να απαγορευθεί στον Κορινθιακό δεν αποδίδει πλέον τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη στους Αλιείς που την χρησιμοποιούν και οι λόγοι είναι προφανής. Η μεγάλη μείωση των ιχθυαποθεμάτων που οφείλεται σε υπεραλίευση, στην μόλυνση των υδάτων, στην παράνομη Αλιεία με κάθε μέσο, στον ελλειπή έλεγχο από τις αρχές και στην αποσπασματική και καθυστερημένη σχεδίαση ολοκληρωμένου διαχειριστικού προγράμματος από την πολιτεία που να βασίζεται στην πραγματική στήριξη των Αλιέων και των αναγκών τους και όχι να εξυπηρετεί ολοφάνερα συντεχνιακή απαίτηση μιας μόνο ομάδας. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα εφαρμοστούν κατά γράμμα οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις και η καταστροφή της παράκτιας ζώνης θα είναι τεράστια. Μη ξεχνάμε ότι σε αυτή την ζώνη αλιεύουν οι παράκτιοι αλιείς, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στο ήδη μειωμένο εισόδημά τους. Το θαλάσσιο Περιβάλλον δεν αντέχει κι αυτού του είδους την μεταχείριση. 
Ο υπουργός και οι <σύμβουλοι> του παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Ζητούμαι να παρέμβει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο θέμα αυτό και να καταγγείλει αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Δεν μπορεί πλέον να εφαρμόζονται τέτοια μέτρα με καμία οργάνωση, τήρηση των κανόνων και σωστή διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου μόνο για το χατίρι κάποιων. 
Μόλις 22 σκάφη όπως αναφέρετε θα παρακολουθούνται κατά την διάρκεια του προγράμματος, είναι αυτά που φέρουν GPS ενώ τα μικρότερα των 12 μέτρων που είναι και η πλειοψηφία ανεξέλεγκτα θα ολοκληρώσουν την καταστροφή. Η κατάθεση του διαχειριστικού προγράμματος για την βιντζότρατα που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Έπιτροπή έχει ως μοναδικό σκοπό να παραταθεί η λειτουργία της βιντζότρατας και δεν είμαστε σίγουροι πλέον αν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη μελέτη θα δείξουν πραγματικά ότι πρέπει να σταματήσει ενώ θα προταθεί η αντίθετη άποψη της συνέχισης.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου