Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΑΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ (άρθρο)


ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Γράφει ο Προκόπης Μπίχτας.

Από τον καιρό του απερίγραπτου Γ. Α. Π. είχαμε να ακούσουμε πρωθυπουργό της Ελλάδας να μυξοκλαίει και να ζητιανεύει σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο σημερινός πρωθυπουργός στην πρόσφατη, επαίσχυντη συνέντευξή του
στους Financial Times ισχυρίστηκε, ανάμεσα στα άλλα, ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα(!), τον Μάρτιο δεν θα πληρώσει τη δόση της στο ΔΝΤ για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις κ.λ.π. Δηλαδή επανέφερε τον μύθο μιας χώρας-Τιτανικό που βουλιάζει, έδωσε την εικόνα μιας Ελλάδας ανίκανης να κάνει οτιδήποτε, άρα ανίκανη και να διαφυλάξει τα σύνορά της κι έτσι μπαίνουμε στην ουσία του πράγματος.
Εκμεταλλευόμενα το πρόβλημα των προσφύγων, τα ξένα κι ελληνικά «παιδιά της παγκοσμιοποίησης» προωθούν το ζήτημα της «φύλαξης» των ελληνικών συνόρων από την FRONTEX και την, υπό διαμόρφωση, Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή (European Border and Coast Guard). Μάλιστα, την πρόταση της δημιουργίας της τελευταίας την έκαναν από κοινού ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισσιόν Φρανς Τίμμερμαν και ο «δικός μας» Δημ. Αβραμόπουλος. Μάλιστα, ο Φρανς Τίμμερμαν δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν πλέον εθνι­κά σύνορα”, αναφερόμενος στα σύνορα της Ελλάδας και όχι της χώρας του, φυσικά! Ο Δημ. Αβραμόπουλος αντέδρασε με εκκωφαντική σιωπή (μούγκα).
Η FRONTEX με ενισχυμένες αρμοδιότητες και η EBCG θα μπορούν να προβαίνουν σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια στα ελληνικά σύνορα, ακόμα κι αν το ελληνικό κράτος δεν δίνει την συγκατάθεσή του.
Το άρθρο των F.T. αναφέρει ότι η Ελλάδα δέχθηκε κιόλας, διστακτικά(!) 400 αξιωματικούς από την FRONTEX, ώστε να αστυνομεύουν τα σύνορα με τα Σκόπια. Διάψευση δεν υπήρξε.
Ακόμα, στο τραπέζι των «συζητήσεων» σχεδιάζονται κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, όπου θα συμμετέχουν και τουρκικά πλοία. Χωρίς δόση αυτοσαρκασμού μπορούμε να πούμε ότι οι Τούρκοι δεν χρειάζεται πια να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, αφού εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε την άδεια να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα!
Φυσικά η στάχτη στα μάτια των εύπιστων ιθαγενών της αποικίας είναι απαραίτητη: «Η Αθήνα δεν θέλει να υπάρχει αναφορά σε κοινές επιχειρήσεις με τρίτες χώρες, αλλά συντονισμός επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες» αναφέρεται. Αυτό μεταφράζεται σε «θα μας ακουμπήσετε το μαστίγιο, αλλά δεν θα μας μαστιγώσετε».
Αυτά τα σχέδια, αν ξεπεράσουμε τις πασιφιστικά εξηλιθιοποιημένες και χαζοχαρούμενες ευρωλιγούρες και ευρωτσογλανιές σημαίνουν την διαγραφή του εσχάτου ορίου της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Για τους πρόσφυγες σημαίνει αγριότερη καταστολή και βαθύτερη βαρβαρότητα.

Στο εσωτερικό η κυβέρνηση Τσίπρα με τη σιωπηλή συγκατάθεση της αντιπολίτευσης συνεχίζει την συνειδητή καταστροφή των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων. Το πρόσφατο ξεπούλημα των τραπεζών με τις συνέπειές του στην περιουσία του δημοσίου, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, το ξεπούλημα 14 περιφερειακών αεροδρομίων που προοιωνίζει το ξεπούλημα και δυο μεγάλων, δυο λιμανιών, των τραίνων της ΤΡΕΝΟΣΕ, του ΑΔΜΗΕ, του 17% του φυσικού αερίου της ΔΕΣΦΑ, των δημοσίων ακινήτων, με δυο λέξεις το ξεπούλημα σχεδόν ολόκληρης της περιουσίας του δημοσίου, η σχεδιασμένη οικονομική καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, η καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας και του κράτους πρόνοιας, η αγνόηση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, η φαλκίδευση της δημοκρατίας, το ρεζιλίκι της απόσυρσης ακόμα και αυτού του γελοίου Παράλληλου Κυβερνητικού Προγράμματος αφού δεν άρεσε(!) στους αρμοστές της αποικίας και τόσα άλλα αποδεικνύουν την συνειδητή και πλήρη υποταγή της κυβέρνησης Τσίπρα στους εξωτερικούς και εγχώριους τοκογλύφους.
Στο εξωτερικό, στην περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει γίνει το μοναδικό περιφερειακό στήριγμα δυο εκφασισμένων κρατών-δολοφόνων που αποτελούν μόνιμες εστίες αναταραχής και έντασης, που η καθιερωμένη πρακτική τους είναι μια ματωμένη λάσπη πολέμων, αυταρχισμού, βιαιοτήτων, καταπίεσης και γενοκτονιών κι έχουν απομονωθεί από το σύνολο των γειτόνων τους. Όμως η ελληνική κυβέρνηση – όπως και προηγούμενες – συνεχίζει να χαριεντίζεται και να υπογράφει επαίσχυντες συμφωνίες μαζί τους.
Η αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα προς τα δικαιώματα των λαών, η μαζική οικονομική και κοινωνική τρομοκρατία που έχει επιβάλλει σαδιστικά στον ελληνικό λαό και, ταυτόχρονα, η δουλοπρέπειά της στα «παιδιά της παγκοσμιοποίησης» αναλογούν στο πρότυπο της αυταρχικής προσωπικότητας του Adorno: Στα γόνατα στους από πάνω, στο λαιμό τους παρακάτω.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου