Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ 5 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ S&B


Η Θέμις έχει κέφια...

  Ανεβλήθη για το νέον έτος η προγραμματισμένη για να διεξαχθεί εχθές, δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμφίσσης, με κατηγορουμένους 5 (πέντε) από τα Διευθυντικά στελέχη (της αλήστου μνήμης για την περιοχή μας) εταιρείας S&B.  Ήταν η πρώτη δίκη από μια σειρά δικών οι οποίες θα ακολουθήσουν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για 3 αδικήματα.

  Έχουν προηγηθεί προ 5ετίας καταγγελίες προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν ασχοληθεί με αυτοψίες οι ελεγκτές του, υπάρχουν αναφορές από την Περιφέρεια για τις ζημίες και το μέγεθος καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς επίσης έχουν καταγραφεί και οι παραβιάσεις των δοθέντων ορίων και εγκρίσεων από πλευράς Δημοσίου προς την εταιρεία.
Σύμφωνα με όλα αυτά τα βεβαιωμένα και αδιαμφισβήτητα δεδομένα, έχουν επιβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες τα ...ολίγα πρόστιμα προς την εταιρεία.  Και τώρα θα αποδοθούν και οι ποινικές ευθύνες προς τα φυσικά πρόσωπα.

   Ποιός να το εφανταζόταν προ ελαχίστων ετών, ότι ο τότε Διευθυντής της εταιρείας στην περιοχή μας, θα έφθανε η ώρα να καθίσει στο ...σκαμνί!
Βέβαια, είμαστε ακόμη στην αρχή, όσον αφορά την δικαστική διαδρομή, αλλά όμως δεν παύει να έχει ''γυρίσει η κατάσταση''  και η άφοβη και λειτουργούσα ως κράτος εν κράτει εταιρεία, θα αναγκασθεί εί μη τι άλλο, να απολογηθεί.

   Εμείς, ως προσφορά, αναδημοσιεύουμε την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε. υπ' αριθμόν  Α 1413/2015 (Ε/7μ), η οποία εδημοσιεύθη στο τεύχος Νο 61 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2015) του Σ.τ.Ε (www.ste.gr) και ας την κρατήσουμε.  Όλοι μας.  Και οι ενδιαφερόμενοι και οι Δημόσιες - Δημοτικές Υπηρεσίες.  Θα μας φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου