Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΒΩΞΙΤΕΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ανακοίνωση του Ε.Κ.Φ.)

Δύσκολες ώρες
  Και ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην “ΕΛΜΙΝ – Ευρωπαϊκοί Βωξίτες” και το “Αλουμίνιον της Ελλάδος”  με τις κινήσεις αμφοτέρων των επικεφαλής των εταιρειών να έχουν μετατραπεί από σκακιστικές, σε επιδείξεις δυνάμεων (με επιστρατευμένες από την κάθε πλευρά, όλες τις νομικές, οικονομικές και πολιτικές εφεδρείες),
το Ε.Κ.Φ. θεωρεί αυτονόητο το να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους των εδώ μεταλλείων. Των οποίων οι συνθήκες εργασίας, δεν είναι και στην καλύτερη περίοδό τους. Η δε αβεβαιότητα για την διατήρησή της, ταυτίζεται πλέον με αυτό το οποίο βιώνουν όλοι οι εν Ελλάδι εργαζόμενοι : Μηδενισμός και Ανασφάλεια.

Και όπως περιγράφει και η λαϊκή παροιμία : 
“Όταν τσακώνονται τα βουβάλια στον βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια”
 Και αυτό συμβαίνει τώρα εδώ.

*************************************

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα 26/1/2017
Το Εργατικό  Κέντρο Φωκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους στη μεταλλευτική επιχείρηση ΕΛΜΙΝ – ΒΩΞΙΤΕΣ στον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρία στα δικαιώματά τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την  χορήγηση υποχρεωτικών αδειών και ρεπό στους εργάτες όποτε συμφέρει την εταιρία, ενάντια στην κατάργηση των κατ’ έθιμο αργιών, ενάντια στις μειώσεις των αποδοχών τους, αλλά και ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν και επικρατούν σε ορισμένες στοές, παρα τις συνεχείς καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και του Εργατικού Κέντρου.
Η εταιρία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του σωματείου και να επιβάλλει την απόλυτη σιωπή προχωρά άλλοτε σε άμεση και άλλοτε σε έμμεση παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου. Στεκόμαστε με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα των παραβιάσεων της εργατικής – συνδικαλιστικής νομοθεσίας και προ πάντως στην παραβίαση του ν. 1264/1982. Η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια κάθε λίγο και λιγάκι καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις στα γραφεία της είτε με πρόσκληση του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου , είτε με πρόσκληση τριών συγκεκριμένων στελεχών, τις οποίες βαφτίζει «Γενικές Συνελεύσεις» βγάζοντας «αποφάσεις» ενάντια στο σωματείο που παλεύει για τα αυτονόητα. Στους συνδικαλιστές επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς με σκοπό να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργατών.
Καλούμε τους συνάδελφους μας στα μεταλλεία  να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την πάλη  για τα δικαιώματα τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο 

6 σχόλια:

  1. Το εχετε γ.....ει το ολο θεμα εσεις οι του σωματειου βρε λαμογια σταματηστε τις μπηχτες σταματηστε να παιζετε με την δουλεια των ανθρωπων εχει το απολυτο δικαιωμα να το κανει αυτο με τις αδειες.αν χασει ο κοσμος την δουλεια τους τι θα κανουν;εσεις εχετε την ασυλια του συνδικαλιστη σταματηστε επιτελους ελεος.και μακαρι να μην κοπςι το σχολιο να το δειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο καποιους σαν κ εσενα προφανως εφτασε η χωρα εδω που εφτασε!!!ο Ελληνας εχει μαθει να αγωνιζεται κ αυτο το εχουν αποδειξει οι προγονοι μας!αν εσυ λοιπον τωρα εισαι διατεθειμένος να σκύψεις το κεφαλι,καν'το!ασε τους αλλους να αγωνιζονται για την πατριδα,τη θρησκεία κ την οικογενεια!γιατι για ολα αυτα αγωνιζονται...

      Διαγραφή
    2. Επειδή όντως το έχουμε γ....ει το θεμα το ποιον ειναι λαμόγιο θα το δείξει η ιστορία!!!οσα έχεις κερδίσει τα κερδισες γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν σκληρά κ επειδή νομινο ειναι να σας γ...σει κατεβαστε τα !!!!κ ας οτι δεν θα το σβήσουν και θα το δει!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μην γραφεται βλακιες για το μαγαζι που τρωτε ψωμι..
    Απλα και λαικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gatos
      Που πολύ αμφιβάλλω αν είσαι γάτος και μάλλον γάτα είσαι με ανοιχτά τα πόδια... Το μαγαζί που το διοικούν άνθρωποι που δεν σέβονται τον εργαζόμενο και που τρομοκρατούν, καλύτερα να μην υπάρχουν.
      Και καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή λέγαν οι πρόγονοί μας..
      Και έτσι λέμε και εμείς στον κ. Παράνομο.....

      Διαγραφή
  3. Παιδιά με τι ασχολείστε εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή