Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

''ΑΝΤΕΡΑ ΜΕ ΜΌΛΟΧΑ'' (λαϊκή έκφραση) : ΤΟ Γ.Π.Σ. ΙΤΕΑΣ ''ΠΗΡΕ ΒΡΑΣΗ'' (μαγειρική έκφραση)


Πίσω, στα χρόνια της Κουγκέστας!...

 ****************
Γασμούλος : Ο νόθος από πατέρα Φράγκο (κατακτητή) και μητέρα ελληνίδα (υπόδουλη)

Γ.Π.Σ. Ιτέας : Το ‘’επιστημονικό’’ κατασκεύασμα των  ‘’ανεξαρτήτων’’ Μελετητών, για την  ενταφιασμένη ‘’ανάπτυξη’’ της ανυπεράσπιστης πόλεώς μας.

   Καθυστέρηση, προχειρότητα, παλινωδίες, ασάφειες και αλληλοσυγκρουόμενες διατυπώσεις προτάσεων,
ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της παρουσιάσεως του ‘’νέου’’ Β1 σταδίου του Γ.Π.Σ. Ιτέας  από τους Μελετητές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών της 23ης Σεπτεμβρίου 2015.  Ενός κατά παραγγελία κατασκευάσματος, ‘’κομμένου και ραμμένου’’ στις επιθυμίες και τις απόψεις του πρώην Δημάρχου Νικ. Φουσέκη.  Του ανθρώπου του οποίου η ‘’μεταλλειο-λαγνεία’’ δημιούργησε τετελεσμένα για την αναπτυξιακή εξουδετέρωση των όποιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πόλεώς μας.

‘’Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι’’ λοιπόν οι Μελετητές, μας έφεραν μια πρόταση προ 3ετίας, για το πώς θα έπρεπε να είναι (κατά την γνώμη τους) η μορφή της Ιτέας, αλλά αναγκάσθηκαν μετά από την κατακραυγή και την ‘’πτώση’’ του εντολέα τους, να ‘’βάλουν νερό στο κρασί’’ τους.  Διόρθωσαν την αρχική τους πρόταση στο Β1 στάδιο, αλλά και πάλι υπήρξαν πολλές ενστάσεις (νομο-εφαρμοστικές, κοινωφελείς και ιδιωφελείς), με αποτέλεσμα την εκ νέου παρουσίαση (με πολλή καθυστέρηση…) του νέου Β1 σταδίου της Μελέτης των, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-9-2015.  Στην ‘’βιασύνη’’ όμως των εμπλεκομένων, για την γρήγορη τακτοποίηση του θέματος, ελησμόνησαν ότι οι νέες προτάσεις των Μελετητών, θα έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί-αναρτηθεί, προ της συζητήσεώς των στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση κοινού και Δημοτικών Συμβούλων.  Πράγμα το οποίο απεφασίσθη από το σώμα, να ‘’τρέξει’’ μαζί με την περίοδο των 15 ημερών για τις τυχούσες ενστάσεις, μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι ανύπαρκτα.
  
Να σημειώσουμε εδώ ότι το Γ.Π.Σ. Ιτέας, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ότι θα πρέπει να έχει παραδοθεί-εγκριθεί, έως τις 31-12-2015.  Και για να δείξουμε την τραγικότητα της καταστάσεως, να αναφέρουμε ότι θα πρέπει μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια, τις διάφορες Επιτροπές και Υπουργεία, το τελικό σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από το ΣΥΠΟΘΑ, το οποίο όμως συνεδριάζει ανά δίμηνο!...   Ο Δήμαρχος πιστεύει ότι θα δοθεί και άλλη παράταση από το ΕΣΠΑ για τα μη παραδοθέντα έργα και συνεπώς θα προλάβουμε …να πληρωθούν οι Μελετητές.

   Δικαίως καταδεικνύει ο κος Παν. Ταγκαλής στην ανακοίνωσή του, την προχειρότητα, πέραν όλων των άλλων, του να προτείνεται η δημιουργία χώρων σταθμεύσεως μεγάλων οχημάτων-λεωφορείων στην περιοχή των Γαλλικών μώλων και απέναντι από το υπάρχον Κοιμητήριο.  Ενώ στο νέο σχέδιο, δεν λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψιν η υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη, ούτε βεβαίως η δημιουργία των εν αναμονή εισόδων-εξόδων της πόλεως.
Αντιθέτως προτείνεται, η δημιουργία χώρου Αναψυχής, στην περιοχή βορείως των εγκαταστάσεων της εταιρείας ‘’ΚΕRΝΕΟΣ’’ (φωτογραφία), καθώς επίσης και περιοχή Τουρισμού-Αναψυχής στον τρίγωνο εμπρός από το ‘’Λαρνάκι’’…    Μεγαλειώδες!...

Υπάρχει βεβαίως και το θέμα της ‘’Καμιώτισσας’’. 
Το θέμα κυριολεκτικά ‘’καίει’’!  Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι, όσον αφορά τα σύνορα Ιτέας-Τριταίας-Αγίας Ευθυμίας, έχει ασχοληθεί προσωπικά ως Δήμαρχος Αμφίσσης, ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος Δελφών, ο Νικ. Φουσέκης…
Και για αυτό το συγκεκριμένο  θέμα, θα ασχοληθούμε εκτενώς και με όλα τα υπάρχοντα στοιχεία, εντός των προσεχών ημερών.  Και τότε θα αναγκασθεί να ‘’ασχοληθεί’’ με αυτό και ο νυν Δήμαρχός μας.  Παρ’ ότι οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, ήδη αναζητά μέσω επαφών και συσκέψεων, την ‘’τακτοποίηση’’ του προβλήματος.   Υπομονή.

Αναρρώνουμε.  Σιγά-σιγά…

2 σχόλια:

  1. Καλός τον μας και ας άργησες, αρρωστούλη λούλη λούλη καημενούλη Επίκουρε μικρούλη. Πού ήσουν άραγε? Που αρμένιζες? Γύρω δώθε παραπέρα μεταξύ ημών και πατέρων? Σε ποιόν καναπέ λαλούσες και ποιόν φραπέ ή εσπρέσο έπινες? Ποιο παιχνίδι έπαιζες και ποιό εμπαίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λίγα τα προκυνητάρια στη διασταύρωση του περιφερειακού και αποφάσισαν να φτιάξουν και γκαράζ βαρέων οχημάτων εκτός από το καινούριο νεκροταφείο στο ίδιο σημείο.
    Πιο δυτικά δεν υπάρχει κανένας φόβος δυστυχήματος γιατί η εταιρία έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με ανισόπεδους κόμβους κλπ γι αυτό και με το ΓΠΣ συνεχίζουμε να εγκρίνουμε τη μεταλλευτική χρήση των χώρων που χρησιμοποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή