Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ


Ιτέας σιωπηλοί κώδωνες...
  Με 8 (οκτώ) θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξή του, συνέρχεται το Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, την επομένη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.  Πέραν του διαδικαστικού χαρακτήρος και της άνευ ουσίας και βαρύτητος γνωμοδοτήσεις (εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο) τις οποίες έχει "υποχρεωθεί" να διατυπώνει (στο όνομα της δημοκρατίας βεβαίως, βεβαίως) το τοπικό μας Συμβούλιο, υπάρχει και η καθημερινότητα, η προβληματική καθημερινότητα πόλεως και κατοίκων, την οποία όμως αδυνατεί να "πιάσει απ' τα κέρατα" η τοπική μας αρχή.  Διότι ο "Καλλικράτης" μας μεταμόρφωσε σε "γλάστρες" μέσα σε μια σκηνή (δήθεν) θεάτρου, έχοντας μόνον την υποχρέωση της πληρωμής του εισιτηρίου, χωρίς δικαίωμα όμως συμμετοχής και δράσεως στην εξέλιξη της υποθέσεως του έργου.

  Έτσι, στο προσεχές Τοπικό Συμβούλιο, η πόλη η οποία συνεισφέρει το 34% των εσόδων στο ταμείο του Δήμου Δελφών, θα συζητήσει για σταθμεύσεις αυτοκινήτων, για ωράριο μουσικής καταστήματος, για εθελοντική δενδροφύτευση, για την τήρηση του ΚΟΚ εντός πόλεως και για ονοματοδοσία οδού.

  Και το Τοπικό Συμβούλιο θα εξαντλήσει την σοβαρότητά του με την ανάθεση σε δικηγόρο της υποθέσεως του Κοιμητηρίου (ενώ υπάρχει κανονισμός λειτουργίας του, καθώς και μόνιμος νομικός σύμβουλος στον Δήμο Δελφών), θα αποφασίσει να παραχωρήσει γραφείο εντός του "Κυριακοπούλειου" σε Κρατική Υπηρεσία, η οποία "αποβάλλεται" από τα γραφεία της Π.Ε. Φωκίδος και τέλος, θα αναζητήσει χώρο για την τοποθέτηση των υπολειμμάτων από τον ατμολέβητα του ιστορικού πλοίου "Καρτερία", ενώ ακόμη δεν έχει ιδρυθεί το Μουσείο της πόλεως και βεβαίως, δεν τα έχουμε ζητήσει επισήμως από το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού.
Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή, Ιτιώτες!..

**************************************** 
   
 ΙΤΕΑ 21/2/2020
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ   ΙΤΕΑΣ                                  ΠΡΟΣ
                                                         κ.κ. Συμβούλους Δημοτικής                                                                      Κοινότητας Ιτέας
Αριθμ. Πρωτ. : οικ./3275                1. Κοντογιάννη Δημήτριο
                                                           2. Μπεχλιβανίδη Παναγιώτη
                                                           3. Καλλία Ιωάννα
      4. Χατζηνικολάου Δαμιανό
      5. Πλουμάκη Θεόδωρο
      6. Βούλγαρη Ιωάννη
ΚΟΙΝ. : Ως πίνακας αποδεκτών

Παρακαλούμε όπως στις 25 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, προσέλθετε στην Ιτέα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών, σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 με θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Επί αιτήσεως της «ΚΑΛΑΦΑΤΗ Α.Ε.» για τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων στάθμευσης επί των οδών Γκιώνας- Κίρρας-Κυτεοπούλου στην Κοινότητα Ιτέας.
  1. Επί αιτήσεως μουσικού συλλόγου “Roadhouse Blues Club” σχετικά με οργανωμένες εθελοντικές δράσεις συλλόγων και πολιτών για δενδροφύτευση και καθαρισμό στην Ιτέα.
  1. Γνωμοδότηση περί ορισμού δικηγόρου για να διερευνήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο (ιδιοκτησιακό καθεστώς, τρόπος λειτουργίας, μεταβιβάσεις τάφων, εκταφές) του Κοιμητηρίου Ιτέας.
  1. Γνωμοδότηση για επανατοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην παραλιακή οδό από την οδό Παπαπαναγιώτου μέχρι την οδό Ι. Ράπτη στην Ιτέα.
  1. Γνωμοδότηση δωρεάν παραχώρησης χώρου στο Κυριακοπούλειο κτίριο της Δ.Ε. Ιτέας για χρήση στέγασης γραφείων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Φωκίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
  1. Γνωμοδότηση εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τοποθέτηση, προβολή και ανάδειξη των μηχανικών εξαρτημάτων του Πολεμικού πλοίου «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» στην Ιτέα.
  1. Γνωμοδότηση περί ονοματοδοσίας ανωνύμου οδού σε οδό «Δημητρίου & Ελένης Κολοβού» στην Ιτέα.
  1. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής-μουσικών οργάνων στο κατάστημα «Υπηρεσίες παροχής γλυκών, παγωτών από ζαχαροπλαστείο, γαλακτοζαχαροπλαστείο, καφεζαχαροπλαστείο με παροχή σερβιρίσματος» του Κουρελή Ανδρέα του Ιωάννη το οποίο βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 109 στην Κοινότητα. Ιτέας του Δήμου Δελφών.         
  2.                                              Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
της Κοινότητας Ιτέας

                                                              ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1) κ. Ταγκαλή Παναγιώτη
        Δήμαρχο Δήμου Δελφών
2) κ. Μανανά Αθανάσιο
Γεν. Γραμματέα Δήμου Δελφών
3) κ. Τσατσαρώνη Γεώργιο
    Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας
4) κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους
α) Παναγιωτόπουλο Ανδρέα
      β) Αναγνωστόπουλο Λουκά
γ) Αναγνωστάκου-Παυλοστάθη Σοφία
δ) Μέγκο Παναγιώτη
     ε) Σκαρίμπα Δημήτριο
         στ) Δρακάκη Γεώργιο
5) κ. Μαλάκη Ευστάθιο
    Συνεργάτη Δημάρχου
6) κ. Καλαφάτη Ανδρέα του Νικ.
7) κ. Κακανά Σωτήριο
    Εκπρόσωπο συλλόγου «roadhouse blues club»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου