Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Α-ΔΙΚΟΣ (χωρίς δίκες) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων - Δελτίον Τύπου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)
Πρωτοδικείο Αθηνών
π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201
 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172
ΑΘΗΝΑ, 22/2/2020
Αρ.Πρωτ. 127
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου για την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας , με δίωρες διακοπές εργασιών(09:00-11:00 π.μ.), από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.
ΠΡΟΣ:Όλα τα έντυπα Μέσα Ενημέρωσης και τα ειδησεογραφικά Τμήματα των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (τηλεόραση,ραδιόφωνο, διαδίκτυο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ
Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.),που συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα, από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δίωρες Διακοπές Εργασιών, κατά τις ώρες 09:00-11:00 π.μ. σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Κατά το δίωρο αυτό οι Δικαστικοί Υπάλληλοι ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ (Έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Υ.Ε., αποτιμώντας τις δύο πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων (από 10-21 Φεβρουαρίου 2020) και λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, αποφάσισε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα, αφενός μεν με τη συνέχιση για μία ακόμα εβδομάδα των δίωρων διακοπών εργασιών, αφετέρου δε αναλαμβάνοντας μια σειρά από δράσεις, προκειμένου τα προβλήματα και αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων να δημοσιοποιηθούν και ο αγώνας τους να τύχει της ευρύτερης συναίνεσης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης φορέων και πολιτών.
Έτσι, παράλληλα με τις δίωρες διακοπές εργασιών, αποφασίστηκε και προγραμματίζονται: α)σε κεντρικό επίπεδο, συναντήσεις του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. με τους επικεφαλής όλων των εντός Κοινοβουλίου πολιτικών κομμάτων, με τις Δικαστικές Ενώσεις και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και β)περιφερειακά (σε όλη τη χώρα), συναντήσεις των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων με τους φορείς και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχες, Δημάρχους),τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους Προϊσταμένους των Εφετειακών Περιφερειών.
Επίσης, αποφασίστηκε, ο προγραμματισμός εντός του Μαρτίου, 3ωρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων , κατά την διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί παράσταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την συμμετοχή του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. και των Δ.Σ. και φυσικών μελών των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Αττικής, ενώ κατά το χρονικό διάστημα της Στάσης Εργασίας, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και παραστάσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων στις έδρες των Περιφερειών.
Τέλος, για την καλύτερη επικοινωνία των προβλημάτων και αιτημάτων των Δικαστικών Υπαλλήλων ,αποφασίστηκε η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, απευθυνόμενου προς τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι λόγοι των κινητοποιήσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων, όπως άλλωστε έχουν γνωστοποιήσει και με προγενέστερες ανακοινώσεις τους, είναι οι μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε συνδυασμό με την πολυετή καθυστέρηση ολοκλήρωσης διαγωνισμών πρόσληψης, η μη αναγνώριση από την πολιτεία των πολύ δύσκολων , ειδικών και ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας τους, οι ανεπαρκείς και ακατάλληλες κτηριακές υποδομές, η υποτυπώδης χρήση των νέων τεχνολογιών, που σωρευτικά όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά ακόμα, λειτουργούν εις βάρος των πολιτών κατά την διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και της υγείας των ίδιων των εργαζομένων στα Δικαστήρια.
……………………………………………………………………………
Είμαστε στη διάθεση σας, για κάθε από μέρους σας πρωτοβουλία περαιτέρω προβολής και ανάδειξης των αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας.
Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ
  Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Διαμάντης             Μαριάνθη Μισαηλίδου

τηλ. 6974332132 τηλ.6942060522



Υπεύθυνος Σύνταξης και Διανομής του Δελτίου Τύπου:
Μιχάλης Μαυρογένης: Τηλ.6945682230
(Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου