Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Κ.Δ.Α.Π. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ - Δελτίον Τύπου


                                                                 ΑΜΦΙΣΣΑ 17.02.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 11/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Δελφών ενισχύει τα Κ.Δ.Α.Π.
Νέες δράσεις και σημαντική αναβάθμιση των υποδομών

Ο Δήμος Δελφών για μία ακόμα χρονιά συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», δίνοντας συνέχεια στην επιτυχή λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.). Μέσω αυτών σήμερα 250 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.
Ένας από τους πρώτους στόχους της νέας διοίκησης του Δήμου, από το Σεπτέμβριο του 2019, ήταν η αναβάθμιση και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Με συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου, επετεύχθη η άρση των δυσκολιών που υπήρχαν με αποτέλεσμα την αδειοδότηση τριών ακόμα Κ.Δ.Α.Π., στην Δεσφίνα, στο Γαλαξίδι και στην Πολύδροσο, τα οποία από την 1η Μαρτίου του 2020 θα λειτουργούν και επίσημα. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν στο εν λόγω πρόγραμμα, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσπάθειας, ο Δήμος Δελφών επεκτείνει τις δράσεις απασχόλησης των παιδιών, εντάσσοντας στις ήδη υπάρχουσες και εκείνη της κολύμβησης, αναλαμβάνοντας δωρεάν τη μεταφορά των παιδιών, που θα δηλώσουν συμμετοχή, στο κολυμβητήριο. Μέσω αυτής της απόφασης θα επιτευχθεί η αναβάθμιση, αφενός, του προγράμματος, και αφετέρου του ίδιου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Η επιτυχής έως σήμερα λειτουργία του προγράμματος, και η συνεχής ανάπτυξή του, οφείλεται εκτός των άλλων στη στήριξη και τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, τα οποία οι γονείς τους εμπιστεύονται στο πλήρως καταρτισμένο προσωπικό της δομής, επιτρέποντας παράλληλα στο Δήμο Δελφών, με τη επέκταση των δράσεών των Κ.Δ.Α.Π., να κάνει πράξη των αναβάθμιση των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στόχος του Δήμου είναι:
Όλα τα παιδιά του Δήμου μας να μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά ΔΩΡΕΑΝ.
Οι συμμετοχές να αυξηθούν στο μέγιστο βαθμό
Να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό επιχορηγούμενο ποσό από το Πρόγραμμα
Να ανακουφιστούν οι γονείς οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες.
Να συντηρηθούν και να αναβαθμιστούν οι περισσότερες δυνατές σχολικές μονάδες
Να προσφέρουμε στα παιδιά μας εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μέσα από τους χώρους των σχολείων και των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Δελφών καλεί τους γονείς να σταθούν αρωγοί δηλώνοντας συμμετοχή και για την επόμενη σχολική χρονιά 2020- 2021, κάνοντας ακόμα πιο ισχυρό το αίτημά του. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συμμετοχής, καθώς και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά καταθέτοντάς τα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 στις διευθύνσεις των σχολείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα προσκομίσουν έως τις 6 Μαρτίου 2020 στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας (Πληροφορίες: κ. Πλουμάκη Μαρία, Τηλέφωνο : 2265350721, Ταχ. Δ/νση : Ι. Γιδογιάννου 31, Άμφισσα).
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με δήλωσή του εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την έκβαση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου ο Δήμος να επιτύχει την αναβάθμιση της δομής των Κ.Δ.Α.Π.. «Η ενίσχυση των υπηρεσιών που τείνουν χείρα βοηθείας στους δημότες μας και πολύ περισσότερο στους γονείς που καθημερινά μάχονται να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και σύνθετες ανάγκες των οικογενειών τους είναι στην κορυφή του κοινωνικού μας προγράμματος», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, τονίζοντας πως η επέκταση των Κ.Δ.Α.Π. σε τρεις ακόμα περιοχές, καθώς και ο εμπλουτισμός του προγράμματος με τη δράση της κολύμβησης αποτελούν απόδειξη της συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς που γίνεται, η οποία εμπράκτως πλέον φτάνει στους δημότες. Και κατέληξε: «Είμαστε σίγουροι πως με τη στήριξη των γονιών, την οποία θεωρούμε δεδομένη, στον επόμενό μας απολογισμό θα μιλήσουμε για επόμενα σχέδιά μας που θα καταστήσουν τη δομή του Δήμου μας δομή πρότυπο για τους Δήμους της χώρας».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου