Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "Κ.ΑΛ.Ο. ΦΩΚΙΔΟΣ"               Άμφισσα, 7 Φεβρουαρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεματικό Εργαστήριο: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και επαγγελματική αποκατάσταση ευάλωτων ομάδων


Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το θεματικό εργαστήριο με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα και επαγγελματική αποκατάσταση ευάλωτων ομάδων». Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, κατόπιν έγγραφης αίτησης του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Ν. Φωκίδας και σκοπός του ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και για τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται στα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, μέσω αυτής.

Συνέχεια των ανωτέρω, σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του εργαστηρίου έγινε Εισαγωγή στην Κοινωνική Οικονομία, τις Γενικές Αρχές και το Θεσμικό πλαίσιο και παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλής πρακτικής υφιστάμενων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων ένταξης.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. και τους παρασχέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την
Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησαν ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση, όπου το κοινό εξέφρασε την πρόθεσή του της μετ’ έπειτα επίσκεψης του στο Κέντρο Στήριξης επί σκοπώ την εκτενέστερη πληροφόρηση και την υποστήριξη σε κοινωνικά συνεταιριστικά εγχειρήματα.
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Κέντρα Στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο.». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014- 2020».
Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Νομού Φωκίδας στεγάζεται στην οδό Ανδρούτσου 5, Άμφισσα Φωκίδας και λειτουργεί κάθε Δευτέρα & Πέμπτη 08:00 – 20:00 και Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλ. 2265 301627 και ηλεκτρονικά στο e-mail: kalo.fokida@gmail.com .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου