Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

"ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (προσπάθεια να "τρίψουν" το πιπέρι...)

Στο πνεύμα των ημερών : Καπέλα...
  Συνέρχεται αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με την ημερήσια διάταξη των προς συζήτηση θεμάτων του, να είναι ...ανεστραμμένη!  Και το μείζονος σημασίας και προτεραιότητος θέμα, αυτό του ενυπόγραφου από δημότες αιτήματος για την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ενδεχόμενο εγκαταστάσεως μεταναστών στην περιοχή μας, να είναι το τελευταίο (37ον), ενώ η συγκρότηση Επιτροπών, ο ισχνός προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου και η μέριμνα του Δήμου μας για την πραγματοποίηση της πρακτικής ασκήσεως ...σπουδαστών ΤΕΙ, καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των προς συζήτηση θεμάτων. 
 
  Είναι και αυτό ένας τρόπος για να "αναδειχθεί" η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τα εγγίζοντα και την περιοχή μας εθνικά θέματα, καθώς επίσης και η δημοσιοποίηση της εκτιμήσεώς της, την οποία θρέφει προς τους δημότες της, οι οποίοι δημότες να σημειωθεί, ότι έχουν καταθέσει το αίτημά τους από τις 8-11-2019!...  Και η Δημοτική Αρχή, δεν είχε εύρει τον χρόνο, προκειμένου να ενημερωθεί (!...) επί του ζητήματος, ούτε βεβαίως και την διάθεση, του να συζητήσει ένα πρόβλημα το οποίο κάνει "τζίζ...".

  Βεβαίως υπάρχει και ένα άλλο "μικρό αγκαθάκι" στα προς συζήτηση θέματα, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την παραχώρηση γραφείων από το κοινοτικό κατάστημα της Ιτέας (ωσάν να πρόκειται για ιδιοκτησία του), στο "Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχου (ΤΑΑΕ) Ν.Φωκίδας".  Το τμήμα αυτό ανήκει σε Δημόσια Υπηρεσία, με ενδιαφέροντα και αντικείμενο εργασιών, σε ολόκληρο τον Νομό Φωκίδος.  Και μέχρι σήμερα στεγάζεται σε γραφεία εντός του ακινήτου της Π.Ε. Φωκίδος (πρώην Νομαρχία).  
Για λόγους αγνώστους, αλλά με έντονη παρασκηνιακή οσμή, το τμήμα αυτό, "αποβάλλεται" από την Π.Ε. και με δεδομένη την άρνηση της Κοινότητος Αμφίσσης να του παραχωρήσει γραφεία, "καπελώνεται" η Ιτέα (με εντολή, ποίου;) με την στέγασή του.  Θα πρέπει όμως, να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας για αυτή την μεταστέγαση, για αυτό και κατά την σημερινή συνεδρίασή του δικού μας Συμβουλίου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι θα πρέπει να συμφωνήσουν.

Απορία : Από την Ιτέα "αφαιρέθηκαν" γραφεία-υπηρεσίες με έντονο τοπικό ενδιαφέρον, όπως το  Κτηματολόγιο, το Υποθηκοφυλάκειο και το Ειρηνοδικείο, με αστείες δικαιολογίες και χωρίς καθόλου προβολή αντιστάσεως από τους εξ Ιτέας αυτοδιοικητικούς μας.  Τώρα, η Ιτέα θα γίνει το "καλάθι-αποθήκη" για όποια υπηρεσία (παμφωκικού ενδιαφέροντος) δεν θέλει μαζί της η Αντιπεριφέρεια; (και η Άμφισσα).  Έτσι απλά, με μια εντολή, χωρίς επιχειρήματα, αλλά και πάλι χωρίς αντίσταση από τους Τοπικούς μας Συμβούλους;...

*****************************


2 σχόλια:

  1. Κ τα έσχατα εσσονται πρώτα...
    Αμην...
    Κ τον Θεό δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ΚΕΠ της Ιτέας διαμένει κάποια κυρία. Είναι σοκαριστικό να μπαίνεις σε δημόσιο χώρο και βλέπεις άτομο με πιτζάμες και παντόφλες να μένει εκει. Φαντάζομαι με την έγκριση του Αντιδημάρχου και του Προέδρου τοπικού συμβουλίου. Μπράβο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή