Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Λ.Ι.Σ.ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

  Στην Πολύδροσο, οι άνθρωποι αποδέχονται την ιστορία και την παράδοσή τους. Τις συντηρούν, ζουν μαζί τους, τις τιμούν και έχουν λόγους για να τις εορτάζουν.  Κι μιά αφορμή για αυτό, είναι και η κοπή της πίττας του εξαιρετικού Συλλόγου τους, της "Σουβάλας Παρνασσού". Όπως έγινε κι εφέτος.

************************* 

“Βασίλεψε” και εφέτος ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου “Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ”.



Εισερχόμενος αισίως στο 15ο χρόνο του βίου του και της προσφοράς του στα πολιτιστικά-πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας ο Λαογραφικός – Ιστορικός  Σύλλογος Πολυδρόσου πραγματοποίησε και εφέτος την καθιερωμένη εκδήλωση “ Κοπής της Βασιλόπιτας”. 

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή (σ.σ. : 9-2-2020) σε μια κατάμεστη από συγχωριανούς μας αίθουσα τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού κ. Ευάγγελος Κούσουλας, η Πρόεδρος της  Κοινότητος Πολυδρόσου κ. Ευθυμία Τοπάλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αδαμάκος και  ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Κουτσουπός.
Επίσης παρέστησαν ο Δντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γεώργιος Ανάγνος ο π. Δήμαρχος Παρνασσού κ. Δημ. Τζιβάρας, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου κ. Αέξάνδρα Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  κ. Μάριος Καλλιμάννης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων κ. Θεοδώρα Μαστροκώστα.   
Η εκδήλωση άρχισε με τις απαραίτητες προσφωνήσεις και ευχαριστίες προς τους παρισταμένους  για την προσέλευσή τους και για τη στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου από τον Πρόεδρο  κ. Παναγιώτη Ρούμελη και την τέλεση της, κατά το έθιμο, προ της κοπής της πίτας ευλόγησής της από τον αιδ. ιερέα του χωριού μας πατ. Κωσταντίνο Πλιάτσικα.
Μάλιστα για τον π. Κωνσταντίνο που η ευλόγηση της πίτας του Συλλόγου ήταν η τελευταία ιερατική του πράξη στην Σουβάλα, αφού από σήμερα μετατίθεται σε άλλη ενορία του νομού, αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους συγχωριανούς μας για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν και για τη συμπαράστασή τους στο ιερατικό του έργο κατά την πενταετή διακόνηση του στο χωριό μας.
     Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας το φλουρί της οποίας εφέτος “έπεσε” στον εκλεκτό συγχωριανός μας και μέλος του Συλλόγου κ. Νικόλαο Μαννέττα.
   Τέλος η εορταστική αυτή εκδήλωση έκλισε με τον αναγνωσθέντα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, Απολογισμό Πεπραγμένων & Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2019 & τον Προγραμματισμό Δραστηριοτήτων για το νέο έτος 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου