Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η (δημοκρατική) ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ (κατασκευάστριες) ΑΔΕΛΦΕΣ

(ανάρτηση από Sakis Sourbis Belos)


Με απευθείας διαπραγμάτευση και μέσα σε κλίμα έντασης, που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, ανακοινώθηκαν οι τρεις κατασκευάστριες εταιρείες, στις οποίες το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απηύθυνε πρόσκληση για την υποβολή προσφορών για τις υπερδομές που πρόκειται να κατασκευαστούν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Γράφει ο Σπύρος Νάννος

Με διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προχώρησε στην απευθείας ανάθεση των πρόδρομων εργασιών στα νησιά Χίος, Σάμος και Μυτιλήνη για τα Κλειστά Κέντρα των προσφύγων, καλώντας τις ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ να γίνουν οι ανάδοχες εταιρείες. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ που συνοδεύτηκε από τα απαραίτητα έγγραφα αναφέρονταν και το συνολικό ποσό που θα δώσει το υπουργείο Μετανάστευσης, ύψους 2.995.042 ευρώ, για τις τρεις αυτές εργολαβίες.
Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ αναλαμβάνει το έργο των προπαρασκευαστικών εργασιών περίφραξης και καθαρισμού της έκτασης που επιτάχθηκε στη Λέσβο, αντί του συνολικού ποσού των 854.390 ευρώ.
Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι ο ανάδοχος για το ίδιο έργο στη Χίο, αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398 ευρώ.
Στη δε Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., αντί του συνολικού ποσού των 947.651 ευρώ.
Φυσικά, μεταξύ του υπουργείου και των αναδόχων θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνητικού ανάθεσης μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας και την υποβολή εγγύησης καλής εκτέλεσης του έργου. 
 Δηλαδή, η «δουλειά» μοιράστηκε… Και μάλιστα, ακριβώς με τον τρόπο που έλεγαν οι «κακές γλώσσες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου