Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Η "ΠΙΛΟΤΙΝΑ" ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ!...

Νοτίως του "Μύλου" και πλησίον της "Ευαγγελίστριας"
   Με συνοπτικές διαδικασίες και με την βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, η επί σειρά ετών υποστυλωμένη σε μωλίσκο της Μαρίνας "Πιλοτίνα", μετεφέρθη προ δυο ημερών σε άλλη τοποθεσία, εντός μεν της Μαρίνας, αλλά μακριά από τα βλέμματα θαμώνων (των εγγύς καταστημάτων), περιπατητών και περιέργων.
  Αντιδρώντας άμεσα μετά από το σχετικό άρθρο μας (εδώ) της 15ης Μαρτίου 2020, το Λιμενικό Ταμείο, απεμάκρυνε το ...θέαμα από εκείνου του σημείου και η παροπλισμένη "Πιλοτίνα", μετεφέρθη στα ενδότερα και αποκρυφότερα της Μαρίνας.  Όπως δε μαρτυρείται από τις φωτογραφίες, σχεδόν "φυτεύθηκε" ανάμεσα σε παρτέρια στην δυτική είσοδο του χώρου, μη ενοχλώντας πλέον κανέναν, μαζί με τα υπόλοιπα επί της προκυμαίας τοποθετημένα, ιστιοφόρα και μη σκάφη.


  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το συγκεκριμένο σκάφος ήταν ένα από τα 10 (δέκα) παρόμοια σκάφη, τα οποία είχεν αγοράσει το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας προ 15ετίας και αδυνατώντας να τα αξιοποιήσει-χρησιμοποιήσει, τα "έσπειρε" σε διάφορες Μαρίνες ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας(;) να εύρει τρόπους απαλλαγής του από αυτά τα "βαρίδια".  Και μάλιστα η χρησιμότητά τους θα ήταν ως "Καβοδέτες" δηλ. πλωτά μέσα υποστηρίξεως ελλιμενισμού μεγάλων πλοίων και όχι ως "Πιλοτίνες" δηλ. σκάφη μεταφοράς των πλοηγών (πιλότων) στα προσεγγίζοντα λιμένες, μεγάλα πλοία.  
Μετά δε από την πάροδο των πρώτων ετών παραμονής της συγκεκριμένης "Πιλοτίνας-Καβοδέτου" ως παροπλισμένου σκάφους στην Μαρίνα της Ιτέας, το τοπικό Λιμεναρχείο άρχισε να ζητά την αξιοποίηση ή την απομάκρυνσή του από εκεί, με συνεχείς επιστολές του προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Από αυτές δε τις επιστολές, ακόμη αναζητείται η απάντηση.  Με αποτέλεσμα, το όμορφο σκαφάκι, να μετατραπεί σε ένα αχρησιμοποίητο και αζήτητο κουφάρι, το οποίο "μαράζωνε" επί σειρά ετών, υποβασταζόμενο από δοκούς και βαρέλια, επάνω στην προκυμαία της Μαρίνας.

  Παραθέτουμε φωτογραφίες από τον άδειο πλέον αρχικό χώρο τοποθετήσεως του σκάφους, από το νέο σημείο τοποθετήσεώς του, καθώς και τοποθεσίες από την διαδρομή του προς την νέα "κατοικία" του.  Στην οποία διαδρομή βεβαίως, δεν υπήρχε ...κόκκινο χαλί, αλλά συστάδες από δίχτυα και άλλα συναφή αντικείμενα, χρήσιμα για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των εκεί σταθμευόντων αλιευτικών μικρών σκαφών.

Οφείλουμε όμως να επαινέσουμε την άμεση αντίδραση του Λιμενικού Ταμείου για την έστω και προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος. 
***********************

Ο απελευθερωμένος πλέον χώρος της αρχικής τοποθετήσεως του σκάφους

Η "διαδρομή"...

Και ο νέος χώρος εναποθέσεως.

7 σχόλια:

  1. Τώρα που τελείωσα το μάζεμα των ελιών έχω τα τελάρα και τα ελαιόδυχτα τα οποία δεν έχω χώρο να αποθηκεύσω. Μπορώ να τα εναποθέσω δίπλα στην βάρκα ενός γνωστού μου στην κεντρική μαρίνα Ιτέας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΦΤΑΞΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο λάθος. Είναι επικίνδυνο, πόσο μυαλό χρειάζεται για να το δεις;Ούτε προσωρινά δεν θα επρεπε να το βάλουν. Στις φωτογραφίες, τι είναι; ψυγειο; Τότε να φέρει ο φιλος μετις ελιές και αυτος, κανα καδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεκα ψαραδες βρωμιζουν ολο το χωρο. Οτι τους περισευει στη μαρινα. Το λιμεναρχειο γνωριζει πως δεν ειμαστε ψαροχωρι? Πληρωνουν τον χωρο για τα δχτυα και τα συμπραγκαλα? οταν τη παρει επιτελους ο ιδιωτης που θα τα βαλουν στο μωλο διπλα στα κρουαζιεροπλοια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μίσος...ζήλια...φθόνος...
    Ουστ κοπρόσκυλα,δειλά ανθρωπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κόβω για ψαρά που τον ενοχλει η αλήθεια

      Διαγραφή
  6. ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα
    μάλλον γυναίκα ψαρά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή