Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ''ΤΑΞΙΜΑΤΑ'' ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

            (άποψη της Ιτέας, περίπου την δεκαετία 1960)
Ένα παλαιό ''ραβασάκι''...

   Το δημοσιευόμενο σήμερα ιδιόχειρο σημείωμα, έχει συνταχθεί από έναν υποψήφιο των εκλογών για την Κοινότητα Ιτέας, περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 1960.  Μας το παραχώρησε δε, φίλος του blog.
Είναι γραμμένο στην πίσω πλευρά ψηφοδελτίου, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Βασίλειος Μάνδρος.  Δεν γνωρίζουμε εάν ο συντάκτης του ανήκε στον συγκεκριμένο Συνδυασμό, ή σε κάποιον άλλον,
μιας και τότε τα ψηφοδέλτια κυκλοφορούσαν ελεύθερα προ των εκλογών σε σπίτια, καταστήματα και καφενεία και υπάρχει περίπτωση να έχει χρησιμοποιηθεί όλως τυχαία, ως πρόχειρο. Απευθύνεται δε σε έναν Ιτιώτη ελεύθερο επαγγελματία, του οποίου η δραστηριότητα, όπως και πολλών άλλων Ιτιωτών, είχε να κάνει με οικοδομές και στο Γαλαξείδι.  Δρόμος δεν υπήρχε και η μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων ανάμεσα στην Ιτέα και το Γαλαξείδι, γινόταν με τις ''βενζίνες'' όπως τις αποκαλούσαν τότε.  Επρόκειτο για τα δυο μεγάλα καΐκια, την ''Ευαγγελίστρια'' (το πιο παλαιό) του Κιαμκιαμή (ή Τσιαμτσιαμή)  και τον νεώτερο ''Θρίαμβο'' του Κάββουρα.  Και τα δυο από το Γαλαξείδι.
Μέσα στο ''τάξιμο'' είναι και η κατασκευή του δρόμου Ιτέας - Γαλαξειδίου, καθώς και η ''προτίμηση'' για ανάθεση εργασιών.
Η ιστορία μας, γραμμένη σε ψηφοδέλτια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου