Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΕΥΦΥΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ



Κασσέτα...

   Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014.
 Όντως υπάρχουν δυο προβλήματα : Το ένα αφορά την συγκέντρωση των ''αυθορμήτως'' προστρεξάντων, πάσης φύσεως και επιπέδου συμβούλων, οι οποίοι και θα πλαισιώσουν τα γεμάτα όραμα και προοπτική ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων  και το άλλο έχει να κάνει με τον καλαίσθητο, ευπρεπή και πολιτισμένο τρόπο παρουσίασης αυτών των Συμβούλων, στο εκλογικό σώμα.
   Για το μεν πρώτο πρόβλημα, η λύση είναι (υπάρχουν κι εξαιρέσεις), η λογική του ''μαντριού''. Δηλαδή, να αποφασίζουν κάποιοι ''άλλοι'' για την είσοδο των ''ανεξάρτητων'' εθελοντών στην μάχη για τις Αυτοδιοικητικές  εκλογές.
 Το δεύτερο όμως είναι πιο πολύπλοκο, γιατί έχει να κάνει με το ''image'' τόσον του υποψηφίου, όσον και της παρατάξεώς του.  Και το ζητούμενο είναι να τον πάρει στα σοβαρά ο κάθε ψηφοφόρος, να εκτιμήσει τις προθέσεις του και τα συναφή και γενικά να εντυπωσιασθεί από την όλη εμφάνιση και την (γραπτή) συμπεριφορά του.

Εδώ ακριβώς, έρχεται να βοηθήσει ευφυώς και αποτελεσματικά θα προσθέταμε εμείς, ένας φίλος, ο οποίος συνέγραψε με απλά λόγια, το ''εγχειρίδιο του καλού υποψηφίου'' (καμμία σχέση με το ''εγχειρίδιο του καλού κλέφτη'' του μακαρίτη Ηλία Πετρόπουλου), το οποίο και παραθέτουμε.

*************************************** 

Ανακοίνωση υποψηφιότητας (για αρχάριους)
Από τη στιγμή που τα έως τώρα 5 ψηφοδέλτια (Ταγκαλής, Παναγιωτόπουλος, Μέγκος, Ιωσηφίδης και  Μπακογιάννης + Δρακάκης) είναι ακόμα (για πόσο ακόμα άραγε) στο δρόμο για τη διεκδίκηση του Δήμου Δελφών, θα χρειαστούν (για να έχουν μία αξιοπρεπή πορεία) γύρω στα 150 ονόματα-υποψήφιους ο κάθε συνδυασμός.  Δηλαδή, 5 συνδυασμοί Χ 150 υποψήφιους ο κάθε ένας = 750 άτομα σύνολο για τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων.  Τουτέστιν, οι κάτοικοι ενός χωριού!
Ή για να γίνει κατανοητό το μέγεθος, θα χρειαστούν περίπου :
- Ο μισός εγγεγραμμένος πληθυσμός του τέως Δήμου Καλλιέων, ή
- Η Αγ. Ευθυμία μαζί με τον Αγ. Γεώργιο, ή
- Σχεδόν ολόκληρη η η Κίρρα .
Για να βοηθήσουμε την κατάσταση ετοιμάσαμε μία φόρμα για να μπορεί ο κάθε ένας να γράφει εύκολα και γρήγορα την Ανακοίνωση για την Υποψηφιότητα του :
  1. Με γνώμονα το κοινό καλό / με υψηλό αίσθημα ευθύνης
  2. Και με όρεξη για δουλειά / διάθεση για συνεισφορά /όραμα / προοπτική/ ανανέωση/ ήθος
  3. Στρατεύομαι / συμπορεύομαι με τον υποψήφιο Δήμαρχο ……..
  4. Που είναι ανεξάρτητος / χωρίς κομματική ταυτότητα / έμπειρος στα κοινά / νέο πρόσωπο / με προοπτική / με όραμα.
  5. Δεσμεύομαι να προσφέρω ανιδιοτελώς / με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες μου για τον τόπο που ζω εγώ και τα παιδιά μου…

Τις λέξεις: «προοπτική» , «ανανέωση» και «ήθος» μπορείτε να τις επαναλαμβάνετε σε κάθε πρόταση εναλλάξ.

Για την φωτογραφία τώρα, που θα συνοδεύει το κείμενο, έχουμε 3 επιλογές
α) selfie (το έχουν κάνει έως τώρα 3 υποψήφιοι )
β) σε επαγγελματία φωτογράφο με μονόχρωμο φόντο
γ) από διακοπές (που είσαι ηλιοκαμένος με το ποταμάκι πίσω σου να κυλά ή τα τσιγάρα και το σφηνάκι μπροστά σου στο τραπέζι . )
Από γάμους / βαφτίσια / αρραβώνες απαγορεύονται δια ροπάλου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου