Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΙΤΕΑ : Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ...ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ


Μια πάρα πολύ, αργή ιστορία...

   Αν έχει κάτι να επιδείξει η πόλη μας, αυτό είναι η παραλία της και η απλωσιά της.  Έναν πολύ πλατύ παραλιακό δρόμο, πλημμυρισμένον στην νότια πλευρά του από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, σαν μια τεράστια πλατεία, ικανή να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπων. Και στην άκρη του κύματος, έναν ατελείωτον πεζόδρομο από την ''Ευαγγελίστρια''
μέχρι τον ''Ζέφυρο'', για τους περιπατητές, για την βόλτα, για την ''πασαρέλα'' και για την ευχαρίστηση όλων όσων θέλουν να ''τηράνε'' κατά τον νότο την θάλασσα, ανεμπόδιστα.

   Εδώ και αρκετούς μήνες στο τμήμα του πεζοδρόμου από την ''Παιδική Χαρά'', έως σχεδόν στο ''Μαϊάμι'', έχουν αρχίσει έργα εξωραϊσμού και πλακόστρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της ανακατασκευής της παιδικής χαράς.  Ο ανάδοχος εργολάβος πολύ σωστά, έχει αποκλείσει όλες τις εισόδους σε αυτό το παραλιακό κομμάτι της πόλεως και έχει εγκαταστήσει τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικά για την κατασκευή του έργου.

  Όμως, πέραν της πρώτης καθυστέρησης για την έναρξη των εργασιών (να τακτοποιηθούν γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, να εντοπισθεί η χρηματοδότηση κ.λ.π., κ.λ.π....) και ενώ ο ρυθμός των εργασιών ήταν λίγο πιο γρήγορος από την ταχύτητα ...της κάμπιας, ήλθε και η δεύτερη καθυστέρηση, αυτή για τον εξοπλισμό της ''Παιδικής Χαράς''.  Διαπιστώθηκε δηλαδή (εκ των υστέρων), ότι τα προκριθέντα για εγκατάσταση όργανα - παιχνίδια στον χώρο της ''Παιδικής Χαράς'', ήσαν ποσοτικά και ποιοτικά  ''φτωχά'', σε σύγκριση με τον παιδικό πληθυσμό ο οποίος συχνάζει εκεί.  Σε συνδυασμό δε και με την προς το αυστηρότερο (και ασφαλέστερον) στροφή των σχετικών κανόνων λειτουργίας των ''Παιδικών Χαρών'', κυριολεκτικά το θέμα ''ήρθε κι έδεσε...''.  Κοντεύουν 2 (δυο) μήνες χωρίς να εκτελούνται εργασίες στον χώρο και ενώ αρχικά είχε υπολογισθεί ότι το έργο θα παραδοθεί γύρω από τις ημερομηνίες των Απόκρεω, επέρασε και το Πάσχα και οδεύουμε ολοταχώς για το καλοκαίρι με τον παραλιακό πεζόδρομο αποκλεισμένον.

 Οι επιπτώσεις στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις από την  ''Παιδική Χαρά'' έως και τον πεζόδρομο στο ''Μαϊάμι'' φανταζόμαστε ότι θα είναι αντιληπτές από τους ''αρμοδίους'' για την κατασκευή του έργου.  Θα γίνουν όμως καταστρεπτικές, εάν δεν περατωθεί ο πεζόδρομος άμεσα.  Αλίμονο εάν ο Ιούλιος εύρει την παραλία της Ιτέας με τους εκσκαφείς, τις μπετονιέρες  τις πλάκες και τα υλικά να απολαμβάνουν τον ήλιο ακινητοποιημένα επάνω στον ...δικό τους πεζόδρομο!


   Ήδη όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον εργολάβο - ανάδοχο του έργου, το θέμα διευθετείται.  Γίνεται προσπάθεια για εμπλουτισμό της ''Παιδικής Χαράς'' και με άλλα όργανα -παιχνίδια, με παράλληλη τροποποίηση - αύξηση της Σύμβασης του έργου και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες στον χώρο.
Εδώ θα είμαστε.  Και θα περιμένουμε να το δούμε.   Και για να μάθουμε επίσης και το νέο κόστος του έργου και την πηγή χρηματοδότησής του.

6 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 23.00 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!! Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ κ.λ.π. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυσκολο να γινει γιατι μερικοι-ες θελουν να πινουν ρομαντικα το ποτο τους , οπως λενε !!! Το οτι ειναι παρανομο και το οτι στο σκοταδι κρυβονται και αλλου ειδους παρανομιες λιγο τους νοιαζει . Ποιος ομως δινει το δικαιωμα να κλεινουν τα φωτα ? Για να φανταστουμε να θελουν και τα αλλα μαγαζια να τα κλεισουν τι θα γινει στον παραλιακο πεζοδρομο που χρησιμευει για την διελευση του κοσμου και οχι να μετατρεπεται σε επεκταση μπαρ , μεχρι και στα βραχια βαζουν τραπεζια , αληθεια το Λιμενικο Ταμειο που ειναι υπευθυνο τι λεει γι αυτο ? Εχει δωσει μηπως τις σχετικες παρανομες αδειες ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να κλεινουν τα φωτα κ να βαζουν τα καταστηματα τραπεζια στα βραχια ποιον ενοχλει??θα παει κανεις να κανει βουτια στη θαλασσα κ τον ενοχλουν??ενα ησυχαστηριο θελετε να γινει ο τοπος μας..βολτουλες στην παραλια κ νωρις στο σπιτι..με απολυτη ησυχια..μην μας ενοχλησει κανεις..αλλα αυτοι ειστε..να κλεισουν τα μαγαζια μας κ η νεολαια να πηγαινει εκτος πολης για να διασκεδαση...κ αυτο να εχει τις συνεπειες του..αναρωτιεμαι αν κ εσεις στα νιατα σας μενατε σπιτι...κοιμοσασταν απο τις10 κ δν βγαινεται για ενα ποτο διπλα στη θαλασσα...δν εχετε περασει απο αυτη την ηλικια??ντροπη σας....ελπιζουμε οταν φτασουμε κ εμεις στην ηλικια σας να εχουμε στο μυαλο μας οτι στην ηλικια των νεων παιδιων ειχαμε βρεθει κ εμεις..κ οτι θελαμε ο τοπος μας να εχει ζωη...οχι σαν κ εσας..

      Διαγραφή
  3. Απαντηση δεν βλεπω , στο ποιος δινει τις αδειες ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi armodies arxes......psakse k vres...

    ΑπάντησηΔιαγραφή