Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

''Η ΑΛΚΥΩΝ'' ΕΡΩΤΑ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;...ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"
Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100 - e-mail : info@alcyon.gr

ΑΙΓΙΟ 11/5/2014


Η Ομοσπονδία μας θέτει ερωτήματα σήμερα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειών που βρέχονται από την θάλασσά μας.


1. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να υπάρξει διαπεριφερειακή συνεργασία για τα μεγάλα θέματα του Κορινθιακού Κόλπου που είναι τα παρακάτω.

-Η Ενιαία χωροταξία συνολικά για τις στεριανές και θαλάσσιες περιοχές, από τον Ισθμό της Κορίνθου ως τον Πατραϊκό κόλπο, από τον Σχίνο Κορινθίας και την Θίσβη ως το Αντίρριο, από την Κόρινθο και την Στυμφαλία λίμνη ως την Πάτρα και το Παναχαϊκό.

- Χημική και θερμική ρύπανση της θάλασσας και της στεριάς από βιομηχανικές μονάδες που λειτουργούν κυρίως στην Στερεά Ελλάδα. και όχι μόνο. ( Αντίκυρα – παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου – παραγωγή ενέργειας , Ιτέα – μεταλλευτικές μονάδες και εγκαταστάσεις επεξεργασίας βωξίτη, ιχθυοκαλλιέργειες από την Βοιωτία ως την Αιτωλοακαρνανία, εξασθενές χρώμιο στον Σχίνο Κορινθίας ).

- Ρύπανση της θάλασσας με αστικά απόβλητα λόγω μη ύπαρξης δικτύων βιολογικών μονάδων επεξεργασίας που να καλύπτουν το σύνολο των παράκτιων περιοχών. ( Ολο το μήκος των ακτών της Αιγιάλειας, του Δερβενίου, της Βόχας, του Σχίνου, του Γαλαξιδίου, της Δωρίδας, το μέγιστο της γεωγραφικής περιοχής της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου.)
- Η με ταχείς ρυθμούς μείωση των ιχυοαποθεμάτων του Κορινθιακού κόλπου λόγω της διαχρονικής ρύπανσης, της υπεραλίευσης και τις εκτατικής παρέμβασης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στους τόπους αναπαραγωγής και ενηλικίωσης τους.

- Η Διάβρωση των ακτών, κυρίως στην Κορινθία και Αχαία.

- Λόγω μη ύπαρξης μέχρι τώρα ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων ανά Περιφέρεια, ο βυθός του Κορινθιακού έχει καλυφθεί σε ποσοστό άνω του 30% από κάθε είδους αστικά απορρίμματα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ                                               ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΘΥΜΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου