Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣ : ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ'' ΥΠΟΨΗΦΙΟ, ΙΤΕΑ.


Η Κρύπτη του τηλεφώνου...

    Ματαίως επερίμενε ο λαός της Ιτέας, να αντικρύσει τον επίδοξο ''Ανεξάρτητο'' και γεμάτον νέες ιδέες και προγράμματα, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, να έβγει στο μπαλκόνι.  Αδίκως όλοι στην Ιτέα προσδοκούσαν να ακούσουν τον αυτο-αποκαλούμενο ''διαμεσολαβητή'' μεταξύ αυτών και της νέας αναμενόμενης κατάστασης των δημοτικών πραγμάτων στον Δήμο Δελφών και να τους απευθύνει τον λόγο του για την ακαιρεότητά του, για την σταθερότητά του, για την ανεξαρτησία του και για την υποχρέωσή του για προσφορά σε αυτόν τον τόπο.  Αδίκως...

Το μπαλκόνι όμως, ήταν εκεί και τον επερίμενε.  
-  Από εκεί όλοι επερίμεναν να τον ακούσουν να επαναλαμβάνει, τι είχε αναφέρει σε χαιρετισμό του, σε προεκλογική συγκέντρωση πολιτικού του αντιπάλου στις 5-11-2010 στο ''Κυριακοπούλειο''.  Να τους επαναλάβει τον τρόπο με τον οποίο καταφέρθηκε τότε, εναντίον του πρώην Νομάρχη για τις δολοπλοκίες του σε βάρος της Ιτέας.  Για τον τρόπο με τον οποίο ''ασέλγησε'' εκείνος ο μετέπειτα Δήμαρχος, σε βάρος της όμορφης πόλης μας.  Και ότι αυτός είχε ενοχληθεί αφάνταστα τότε.
-  Από εκεί όλοι επερίμεναν να τους εξηγήσει γιατί τους ''κουβάλησε'' στην Αθήνα τον Μάϊο του 2010 για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Ιτέας από τον ''Καλλικράτη'' και όταν ήλθε η ώρα, όταν αυτός είχε συγκεντρώσει τις ελπίδες όλων για την διεκδίκηση του Δήμου, αυτός ολιγώρησε, κοντοστάθηκε, έκανε ''πίσω''.

-  Όλοι εκεί επερίμεναν να ανέβει στο μπαλκόνι και να τους εξηγήσει, γιατί απουσίαζε από την μάχη την οποία έδινε η πόλη για το ''Λαρνάκι'' το 2011 και το 2012.  Όταν το Κ.Α.Σ.  δεν είχε απέναντί του Δημοτική προσωπικότητα παρά μόνον Συλλόγους και Κατοίκους και ο ''κακός'' τέως Νομάρχης, μειδιούσε για την ανυπαρξία του, όταν αποκαλούσε την Ιτέα ''μεταλλευτική'' περιοχή.  Όταν δινόταν η άνιση μάχη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επίτροπή Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για την περίφημη Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B.

-  Να τους εξηγήσει, γιατί δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της πυρκαϊάς στον ελαιώνα, όταν και οι ''πέτρες'' ακόμη, οργάνωναν Επιτροπές για να βοηθήσουν στο κακό το οποίο βρήκε ολόκληρη την περιοχή μας.

-  Όλοι εκεί επερίμεναν να τους μιλήσει για τους λόγους της απουσίας του από την υπόθεση της ανακάλυψης του αρχαίου ιπποδρομίου από τον καθηγητή Πάνο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα εσήμαινε πάρα πολλά για το μέλλον της περιοχής μας.
-  Να τους εξηγήσει για την απουσία του από το ''τελετουργικό'' της αναοριοθέτησης της Β' ζώνης του Δελφικού Τοπίου, όπου επεβλήθη η δημιουργία Κοιμητηρίου βορείως της Ιτέας και δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στην θέση όπου και ο αρχαίος ιππόδρομος.

-  Να τους εξηγήσει για την παντελή απουσία του από όλα τα στάδια παρουσίασης και προβληματισμού για το Γ.Π.Σ. της Ιτέας και να μην έχει την άποψη για τίποτε, από όσα κάποιοι ''φόρεσαν'' στην πόλη μας ως παρακαταθήκη για τα επόμενα 10-15 χρόνια.
-  Να τους εξηγήσει για την απουσία του, από την μεθόδευση για τον υποβιβασμό και την πώληση του λιμένα Ιτέας, με την ταυτόχρονη καταρράκωση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος.
-  Να τους εξηγήσει τους λόγους της εξαφάνισή του, όταν δημοσιοποιήθηκε το ''φιάσκο'' του έργου της αποχέτευσης της Κίρρας και μοιραία της εγκατάλειψης του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Ιτέας.

-  Όλοι επερίμεναν να ανέβει στο μπαλκόνι και να τους εξηγήσει γιατί δεν εμφανίστηκε σε καμμία πολιτιστική εκδήλωση της πόλεως, όποιος κι αν την διοργάνωνε.  Γιατί απαξίωσε να παρουσιαστεί σε τόσες σοβαρές για την πόλη και προσεγμένες εκδηλώσεις, τα τελευταία 4 (τέσσερα) χρόνια και εμφανίσθηκε μόνον σε μία, για τον απλούστατο λόγο, γιατί ως θεσμικός εκπρόσωπος Οργάνωσης, έπρεπε να μιλήσει και να κάνει και κάποια απονομή.

Αντί όλων αυτών, προτίμησε την εκ του ασφαλούς και ατομική επικοινωνία, μέσω του τηλεφώνου.  Εκεί ήταν δυνατόν να λέει στον ακροατή του, ότι ήθελε, ότι τον αφορούσε (τον ακροατή του), ότι θα τον ευχαριστούσε και ότι πίστευε ότι ήθελε να ακούσει ( ο ακροατής του).

Και αυτό ονομάζεται ασφαλής και νέου τύπου προεκλογικός αγώνας.
Γιατί ο παλαιός, αυτός από το μπαλκόνι, εκτός από την έλλειψη ''τσίπας'', προϋπέθετε και αμεσότητα επαφής με πολλούς.  Κι αυτό ήταν επικίνδυνο... 


1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ : 1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ !!!!!! ΚΑΙ 2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !!!!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ , ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ η ΑΠΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ {για να μην ακουν } η ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή