Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑ ''FERRY BOAT'' ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!...


Μνήμες, μνήμες...

   Ήταν 11:30' σήμερα το πρωΐ. όταν το εικονιζόμενο ''ferry boat'', πορθμείον κατά το ελληνικότερον, προσέγγισε και προσδέθηκε στην άκρη του μώλου της Ιτέας.
Το ''ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΙΙ'', ένα μικρό οχηματαγωγό, αναστάτωσε με την εμφάνισή του, τις μνήμες όλων των παλαιών Ιτιωτών, οι οποίοι στην θέα του πλοίου, αναπόλησαν τις δόξες του μικρότερου τότε λιμενοβραχίονα,
με τα 4 ferry boats να πηγαινοέρχονται στο Αίγιο, με τις ουρές των αυτοκινήτων στην αναμονή για επιβίβαση, με τα φορτηγά και τα τουριστικά ''Πούλμαν'' να γεμίζουν την προβλήτα.  Και με τα παραλιακά, λίγα τότε καφενεία, να είναι γεμάτα με τους εν αναμονή ταξειδιώτες.

   Η τότε σφριγηλή οικονομικά εμπορευματική κίνηση ανάμεσα στην Στερεά και την Πελοπόννησο, της οποίας το κύριο ρεύμα ακολουθούσε την δια θαλάσσης οδό Ιτέας - Αιγίου, μαράζωσε μετά την διάνοιξη της παραθαλάσσιας περιφερειακής οδού από την Ιτέα στην Ναύπακτο, με λογική συνέπεια την κατάργηση των θαλάσσιων δρομολογίων των ''ferry boats''. 

Πέρασαν πολλά χρόνια από εκείνο το τελευταίο δρομολόγιο  του οχηματαγωγού ''Αγιος Σώστης'', έως ότου εμφανιστεί ξανά ''Ferry'' στον μώλο της Ιτέας.  Για αυτό και η έκπληξη, ειδικά των μεγαλυτέρων, ήταν έντονη.
  Σύμφωνα με πληροφορίες από το πλήρωμα του πλοίου, όπως επίσης και από το Λιμεναρχείο Ιτέας, επρόκειτο απλά για έναν δοκιμαστικό πλού του συγκεκριμένου πλοίου, το οποίο είναι πλέον στην υπηρεσία των ιχθυοκαλλιεργειών ''Γαλαξείδι Α.Ε.''.
Είπαμε κι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου